Mssr Renard
Mythos is een Berlijns trio, met drummer Thomas Hildebrand, bassist/gitarist Harald Weisse en multi-instrumentalist Stephan Kaske op alle instrumenten (fluit, gitaar, drums, toetsen, sitar) en zang.
De eerste song roept al gelijk associaties op met Jehtro Tull, doordat de fluit de hoofdrol speelt, en ook omdat het een bewerking is van een klassiek stuk (Händel's Feuerwerksmusik). De rest van de plaat is spacerock/psychrock, waarbij de tweede song wel wat weg heeft van Planet Caravan van Black Sabbath maar dan wat lichter en meer pyschedelisch.
De plaat is wat duister, maar niet enorm. De zang van Kaske is niet echt bijster goed. Hij zingt wat vals hier en daar. Muzikaal is het dan weer rustig (zoals op de eerste twee songs) en dan weer heftig, meer richting pyschedelische hardrock, met veel gitaar. Al is de fluit nooit ver weg.
Een gave plaat, en behoorlijk obscuur. Op progarchives 112 ratings en op musicmeter maar 12. Nu is de prog-scene natuulijk niet echt groot. Dus die 12 stemmen is nog best logisch. Ik kan het in elk geval van harte aanbevelen.