Dead Raven Choir - Sheath and Knife (2001)

geen stemmen

Polen
Metal / Folk
Label: Brazos Valley Meat Authority

1. Sheath and Knife (3:01)
  2. Hej Sokoty (4:12)
  3. Sawney Beane (2:09)
  4. The Young Girl Cut Down in Her Prime (5:12)
lambf
De man achter Dead Raven Choir, Dr. Smolken, heeft iedergeval geen last van luiheid. Na een hele hoop platen onder Dead Raven Choir maakt hij ook platen onder Garlic Yarg en Wolfmangler. Een hoop van zijn spul is flink gelimiteerd, zo ook deze dus.

Ik ben dan ook blij dat er ee dubel-cd (voor de liefhebber ook uitgekomen op driedubbel-LP) van Dead Raven Choir in de bakken lag voor maar €5. Deze bevat 4Ep's van hem, namelijk Sheath and Knife, Grand Ravishing Extravaganza, Sevenfold Songs of Death en Sturmfuckinglieder. Wat ik verwachte was rammelige black metal, U weet het wel.

Maar ik was blij verrast dat er een hele bak disortion op me uit werd gekiepert, eenmaal de cd in de speler gedaan. Krijgen we hier Noise hoor ik U denken. Nou, dat niet. Wat je voorgeschoteld krijgt is palet aan folkcovers, behoorlijk minimalisticshe folk kan ik U verzekeren, met daarover raspelende zang. Soms hoor je gewoon echt zang, soms komt het niet verder dan gebrabbel. Hierover is een bak met ruis heengekiepert, gelukkig droge ruis, en niet van die papperige of blubberige, waardoor je ook nog eens moeite moet doen om het te beluisteren. Af en toe herken je nog stukken van liedjes, maar soms klinkt het als willikeurig gekozen muziek. Het klinkt geweldig, mede door de bak met ruis. Als die er niet zou geweest zijn, zou de muziek een hoop aan identiteit en sfeer verloren gaan.