Feral Children - Second to the Last Frontier (2008)

Label: Sarathan

1. Spy / Glass House (4:32)
  2. Billionaires Vs. Millionaires (4:07)
  3. Jaundice Giraffe (5:53)
  4. Ex-Blindman (2:43)
  5. Me, Me, Just Me (2:53)
  6. Baby Joseph Stalin (2:35)
  7. Cannibal Prison (4:29)
  8. Lost in the Woods (7:15)
  9. Saint (3:14)
  10. Space Face (3:10)
  11. The Beast=Goldmine (2:11)
  12. Zyghost (3:26)
avatar van Bart
''Producer heavy Scott Colburn, who’s credits include the likes of Animal Collective and Arcade Fire, signed on to work on their full length.''

Deze zin trok mijn aandacht, omdat ik zowel Animal Collective als Arcade Fire zeer waardeer. Maar bij de eerste luisterbeurt kreeg ik zo-nu-en-dan toch flinke kriebels van deze plaat. Vooral het plotselinge geschreeuw van de zanger stond me tegen.

Toch wist de plaat me steeds weer te trekken. Ik draai 'm daarom al voor de vijfde keer en hij wordt steeds beter. Vaak blijken dat goede albums te zijn: eerst kun je er niets mee, daarna wordt het steeds beter en beter.

Nummers als 'Billionaires Vs. Millionaires', 'Jaundice Giraffe', 'Baby Joseph Stalin', 'Cannibal Prison' en 'The Beast=Goldmine' zijn toch wel erg goed. Deze plaat ga ik de komende dagen dus vooral vaker beluisteren!

avatar van Bart
De plaat is - zoals ik al zei - een groeiplaat. Hij beklijft steeds meer. Ik begin met 4*!