Rossington Collins Band - Anytime, Anyplace, Anywhere (1980)

Rock / Blues
Label: MCA

1. Prime Time (4:06)
  2. Three Times as Bad (6:03)
  3. Don't Misunderstand Me (3:57)
  4. One Good Man (4:39)
  5. Opportunity (4:33)
  6. Getaway (7:25)
  7. Winners and Losers (5:10)
  8. Misery Loves Company (4:48)
  9. Sometimes You Can Put It Out (5:43)
Kingsnake
De meest succesvolle Lynyrd SKynyrd spin-off uit de jaren tachtig (in 77 werd de band ontbonden, vanwege een vliegtuigongeluk waar ondermeer zanger Ronnie in gedood werd.)

Van Skynyrd spelen hier mee Rossington, Collins, Wilkeson, Powell en zangeres Dale Krantz.

Dale zong eerst bij .38 Special, ging daarna met Gary trouwen en werd vaste back-up zangeres bij Skynyrd vanaf 1991.
Hier doet ze de leadzang en met verve.
Wat een strot heeft dit mens, rauw en soulvol.

De muziek ligt (hoe kan het ook anders) in het verlangde van Skynyrd.

avatar van seeker
Bij mijn weten het eerste muzikale teken van leven van Skynyrd leden na de dodelijke crash van 20 oktober 1977. Meer zelfs, behalve de drummer doen alle overlevende muzikanten van Skynyrd hier mee. 1980...ik keek er naar uit. Maar in de weinige artikels die ik er hier toen over kon lezen ging het nauwelijks over deze plaat. Wel over Skynyrd en de tragedie die de promotie van dit album compleet overschaduwden.
De plaat zelf? Een van mijn aangenaamste verrassingen van dat jaar. Wie precies op het idee kwam om Dale te gebruiken als leadzangeres weet ik niet maar wat een fantastische strot zet ze op. De connectie met Skynyrd zijn uiteraard de Skynyrd muzikanten/componisten die hier een hele goed plaat onder de noemer "Southern Rock" neerzetten maar Dale geeft deze band ook een eigen smoel. Spijtig dat dit maar 2 albums heeft geduurd. Don't misunderstand me van deze plaat was nog een hit voor de band. Ik dacht ook dat de nieuwe versie van Skynyrd dit nummer begin jaren 90 een tijdje in hun live set hadden.