Armageddon Project - Towards a New Deconstruction (2004)

Italiƫ
Dance
Label: The Third Movement

1. Last Drop in Your Mouth
  2. Insecure Opponents
  3. Northern Whispers
  4. Time to Disobey
Na de sample's gehoord te hebben ben ik eigenlijk allesbehalver overtuigd. (dat is natuurlijk ook niet zo gek met sample's van 30 seconden )

avatar van Onderhond
Ik zie het anders wel zitten. Blijkbaar hebben ze zichzelf wat vernieuwd, wat hoog tijd werd. "Last Drop in Your Mouth" klonk toch wel erg lekker vond ik. Ook "Time to Disobey" wil ik wel eens in z'n volledigheid horen.

We zullen het spoedig weten.

avatar van Goodfella
Eens met Onderhond, met de kanttekening dat ik die andere twee tracks duidelijk minder vind aan de hand van deze samples. Maar de B2 lijkt me erg gaaf. Heerlijke opbouw van een mooie melodie, knalt lekker.. prima nummertje lijkt me. Mocht ook wel natuurlijk, na anderhalf jaar afwezigheid

avatar van tovenaar
Ik ben ook nog steeds nieuwsgierig na het luisteren van de previews. Binnenkort maar eens de hele riedel horen. Op de één of andere manier klinkt het weer als een wat frissere AP.

avatar van Onderhond
Eindelijk nog eens een nieuwe Armageddon Project EP. Het was weer al een tijdje geleden dat ik nieuw werk van deze mensen in m'n bezit kreeg. De samples van dit album konden me al een beetje geruststellen, en de EP bevestigt. Armageddon Project zit terug op de goeie weg. Want eerlijk is eerlijk, de laatste releases van deze jongens waren alles behalve positief. Toch blijft het een project waar ik bij elke nieuwe release steeds weer naar uitkijk, en deze keer zie ik m'n loyaliteit beloond.

De openingstrack, "Last Drop In Your Mouth", is één van de beste AP tracks in lange tijd. Het lekkere chaotisch ratelbegin duidt meteen al op hernieuwde inspiratie. Zalig ritme dat voor de vlugvoetigen onder ons perfekt wegdanst, en hopelijk een stijl die een beetje navolging krijgt. Halverwege, na een leuke voicesample (die me vreemd genoeg doet denken aan Sounds Of Rage - In Your Brain, zo'n beetje dezelfde spreektoon, al is het een wat obscure vergelijking besef ik zelf) begint het nummer lekker door te beuken. Geen luide distorted basses, maar een stevig tempo en een lekkere basswave erachter. Zo mogen ze er meer maken. Echte 5* track dit. "Insecure Opponents" is de minste van de EP, en klinkt een beetje als verval naar de oude stijl. Beetje te draag en wat droog om echt leuk te zijn.

"Northern Whispers" is ook een uitloper van de oude AP, maar dan wel de goeie Armageddon Project. Een wat melodieuzer nummer, banged lekker weg maar is verder niet al te speciaal. Het gewone werk wat de meesten nu wel al zullen kennen. Ik neem aan dat dit vooral de dancefloor track van de EP moet worden. Gelukkig weten ze de EP af te sluiten met nog een overheerlijke track. "Time to Disobey" begint met een best schattig instrumentje waar een lekkere Armageddon Project bass overgelegd wordt. De eerste helft van het nummer beukt lekker door, tot halverwege, waar de hoofdmelodie geintroduceerd wordt. Klinkt enorm lekker, zeker met de bass die ze er redelijk snel weer overgooien.

Het klinkt dus een beetje als een overgangs EP. Twee tracks die aan de oude AP doen denken, en twee tracks die de nieuwe AP lijken in te luiden. Hopelijk is dit ook het geval, en gaat het niet om twee probeersels waar verder niks meer mee gedaan wordt. "Last Drop In Your Mouth" is in ieder geval mijn favoriet van de EP, en één van de betere nummers van 2004. Even afwachten tot de volgende AP EP, maar voor deze krijgen ze een mooie 4.5*. Hopelijk stellen ze niet teleur.

Tja ik heb hem al een tijdje en het is een plaat die mij positief heeft verrast na het luisteren van de sample's.

Last Drop in Your Mouth
Goede plaat lekker chaotisch, lekker anders. Geen 5 sterren als je het mij vraagt maar het komt er toch aardig in de buurt.

Insecure Opponents
Na een uitstekend begin kakt deze plaat toch wat in. Hij is mij wat te simpel.

Northern Whispers
Is idd de meest "klassieke" ap track. Hij kan mij wel behoorlijk amuseren en ik zal hem met genoegen beluisteren op de dansvloer. Hoewel... na een minuutje of 2 mag er wel een nieuwe plaat ingemixed worden want na die tijd heb je het wel gehoord.

Time to Disobey
Na het beluisteren van de sample's was ik over dit nr alles behalve te spreken, ik moet zeggen na dit nr 1 x op een feest gehoord te hebben en een aantal keren volledig achter mijn computer dat ik die mening wel bijstel. Het is een nr die goed in de door onderhond genoemde overgangsfase past. En eigenlijk is die overgangsfase best lekker. Leuke frutsels, baslijnen, geluidjes en vervormingkjes in een klassiek ap jasje. Naar mijn mening is dit trouwens DE dansvloer track. Ook dit is geen 5 sterren nr maar het is toch zeker een geinige track.

Ik zit nog te twijfelen of ik op 4 sterren blijf hangen het zou ook nog wel eens iets hoger dan wel lager kunnen uitvallen.

avatar van tovenaar
Eindelijk weer een release van Armageddon Project op TTM! Goede keus meneer Promo .

Voor de geïnteresseerden onder ons, de A-side en de B-side zijn weer apart geproduceerd. Last Drop in Your Mouth & Insecure Opponents zijn van Delgrano en Northern Whispers & Time to Disobey zijn van Croce. Het verschil is duidelijk te horen, maar het is juist de combo van deze tracks op de plaat die het geheel tot een geslaagde EP brengt. M. Delgrano is duidelijk een beetje geïnspireerd geraakt door breakbeats, want zowel A1 als A2 zijn er een beetje mee geïnfecteerd. Croce houdt zich nog beduidend meer vast aan 'melodiën' en synths. Niks mis mee natuurlijk!

Last drop.. begint met een hoop geratel en klinkt direct eigenlijk al anders dan de vorige AP tracks. En eerlijk is eerlijk... daar waren we toch wel aan toe. Nadat die rare stem is voorbijgevlogen barst het nummer los en dat resulteert in 1 van de beste AP tracks ooit. Wát een heerlijke track! Je weet niet meer waar je naar moet luisteren en hoe gek het ook klinkt, er zit bijna niet eens een kick onder. Er is gekozen voor een rare bass op de achtergrond waardoor je zelf kan kiezen waar je naar luistert. Gáááve track! Delgrano sluit zijn 'kant' af met Insecure Opponents, een leuke track, maar over het algemeen ietsje te plat.

Tijd voor Croce dan... en die levert ook een knaller af. Time to Disobey is ook weer zo'n topper! Het begint allemaal lekker, maar als de break er eenmaal is met die melodie die er in komt... smullen. Coole melodie, lekkere instruments. Northern Whispers is ook een melodieuzere track en mag er zeker zijn.

Gave release van AP bij The Third Movement. Zo mogen er nog wel meer gereleased worden!

Blij je weer eens positief te horen over TTM

avatar van Goodfella
Ik sluit me ook aan bij al die enthousiastelingen hier. Heerlijke AP dit, weinig meer aan het reeds gezegde toe te voegen. Behalve dan dan ik volgens mij de enige ben hier die Insecure Opponents beter vindt dan het meer conventionele Northern Whispers. Dat gepruts van die A2 bevalt me net wat beter dan het geram dat we al zo vaak van AP hebben gehoord. Die extra melodie die er na een tijdje inkomt had beter eerder geintroduceerd kunnen worden, voor een soort Of Dream & Disillusions effect. Voor mij nu de minste track van dit schijfje.

Time to Disobey is wel een ijzersterke afsluiter. De opbouw! De melodie! Die perfecte - jawel - drive! Samen met de ratel-A1 met afstand de beste track van deze EP, camoufleert de iets mindere nummertjes goed

Na wat wikken, wegen en naar boven afronden....