Oliver Oat - New Romantics EP (2007)

1 stem

Verenigd Koninkrijk / Nederland
Uitgebracht in eigen beheer

1. Hyde (2:21)
  2. The North Sea (3:42)
  3. Weltschmerz (2:49)
  4. Winterwind (4:17)
Veelbelovende EP van Joost M. de Jong ofwel Oliver Oat. Zijn muziek wordt wat met Beirut vergeleken en dat is niet zo vreemd als je Weltschmerz hoort. Het heeft eenzelfde sfeertje en ja ja.... trompetje.
Hyde daarentegen doet mij weer aan Dresden Dolls denken en bij The North Sea lijkt het wel of ik in de verte Patrick Wolf tegenkom en dat gaat ook voor Winterwind op.
Dit najaar verschijnt zijn debuutalbum Atlas en het nummer Argos dat waarschijnlijk op single zal verschijnen is al te horen op zijn myspace.
Ik hoop op meer eigenheid en net even iets minder herkenbare invloeden voor wat betreft het debuut. Het nummer Argos klinkt in elk geval al veelbelovend. Voorlopig moeten we het nog even met deze EP doen en die klinkt al alleraardigst. Dus wie weet hebben we er in ons landje een nieuw, groot talent met een schitterend debuut bij.