DNA6 - Human Condition (2007)

Funk / Hip-Hop

met Aspire

7. Behemoth (3:55)
  8. Revolution (3:28)

met Erica Dee

9. Why Can't I Sleep (3:30)

met Aspire

10. All Up to Me (3:10)
  11. Signs (4:00)
  12. Hornslide (5:32)

met Jess Vaira

13. All the Things You Do (2:34)

met Ashleigh Ball

avatar van Rhythm & Poetry
Prachtige muziek, er zit van alles in: Jazz,Funk, R&B, Hiphop. En van deze verschillende genres is een prachtig geheel gemaakt. Het gebruik van live instrumenten maakt het geheel allemaal nog fraaier. De zang en de raps zijn ook allemaal erg sterk. Een compleet album als dit verdient een compleet cijfer, 5* ik ben hier erg onder de indruk van.

avatar van Chrisseh
Oi, een vijf?! Misschien maar even opzoeken.

Zijn de tracks waarop geen gastartiesten te vinden zijn instrumentaal, of rapt DNA6 zelf ook?

avatar van Rhythm & Poetry
Daar wordt ook op gerapt en gezongen. Zet hem overigens op 4,5*, ik ken de plaat pas een paar weken en wil hem nog vaker beluisteren voordat ik echt het perfecte cijfer geef. Als ik dan een punt van kritiek mag geven dan is dat de nummers soms wat op elkaar lijken.

avatar van Rhythm & Poetry
Misschien zullen een aantal van jullie denken R&P is doorgeslagen door dit op nr. 1 in zijn top 10 te zetten, maar dit plaatje is voor mij de definitie van muziek. Een leuke bijkomstigheid is dat dit een pracht van een zomers plaatje is. De zang/raps zijn uitstekend verzocht. De stemmen vullen ellkaar perfect aan en in de teksten zit diepgang of ze zijn feel good zoals bijv Brand New. De producties zijn bijna uitsluitend live-instrumenten en geven het geheel een wat Jazzy-look.

avatar van Chrisseh
Hmm.. nadat ik de tracks op hun MySpace nog een keer aandachtig heb beluisterd, ben ik nog steeds niet helemaal overtuigd. Ik ga denk 't wel hun album checken. Het klinkt allemaal leuk en aardig, dat moet ik wel toegeven.

tuktak
zelfde gedachte. wel ok, maar niet geniaal op myspace. beetje glad ook, bijna pop/jongensbandje achtig.

avatar van Stapler
Holy @$^%!
Hij heeft hem ook al op 1(!) in zijn top tien staan..

avatar van Chrisseh
Ja, dat postte R&P zelf net ook al

avatar van Rhythm & Poetry
Dat heb ik inmiddels een klein beetje aangepast, heb hem nu op de 6de plaats gezet. Ik hou er van om af en toe enigszins te overdrijven .

avatar van Chrisseh
Ach, het heeft wel als effect dat meer mensen een leuke plaat gaan beluisteren

avatar van Rhythm & Poetry
Kijk er zijn al 2 stemmen bijgekomen. Misschien kan hij binnekort wel Radiohead met OK Computer van de nummer 1 positie stoten.

tuktak
ohwjah nu weet ik het al, dit is gewoon een fort minor kloon.
vooral vocaal vind ik het vrij irritant allemaal. muzikaal zit het wel snor, maar is vaak naar de achtergrond gemastered.

avatar van Rhythm & Poetry
Raar, want ik vind Fort Minor 9 van de 10 keer echt ruk...

In deze muziek zit veel meer poezie, de zang en rap wordt verzorgt door mensen die veel meer talent hebben (imo) dan die Fort Minor. Waar Fort Minor meer de kant van de rock muziek opzoekt, gaat dit meer naar de funk/jazz kant toe.

tuktak
het is ook niet hetzelfde, maar de behoorlijke invloeden lijken me wel vrij herkenbaar. fort minor is wat melodieuzer en productioneel natuurlijk heel erg sterk.
ik begrijp wel waarom iemand dna6 leuk zou vinden, mij kan het gewoon niet bekoren. fort minor trouwens ook niet echt. ik vind het veel te glad, en vocaal niet interessant.

avatar van Reijersen
Als klein hiphopluisteraar heb ik op deze prachtige site gemerkt dat de hiphopsmaak van mede-user Rhythm & Poetry erg veel raakvlakken heeft met de mijne. Nou kreeg ik deze via de post van de beste user en dan moet je natuurlijk wel een luisterend oor neerleggen.

Wat me het meest bevalt is zeker weten de producties. Prachtig! Die soulvolle, jazzy, funky beats. Heerlijk relaxing! En nou klinken al deze stijlen als een grote wirwar, maar juist het sterke punt van dit album is dat het gewoonweg één verdomd goed geheel is.

Tekstueel is het soms vrij lastig te volgen, maar wat ik kan volgen is uitermate sterk. Erg origineel gebruik van woorden verwijzingen en gebruiken. Nice!

En dan natuurlijk nog het vocale gedeelte. Voor mij is hiphop iets dat vaak staat en valt met de flow en het geluid van de rapper(s). En nou is dat bij dit album dik dik dik in orde.

Om nog even een totaalplaatje te geven van dit prachtige album is het sfeertje dat er ligt. Het is relaxed zomers, chillend zonnerig en dansbaar warm weer achtig.
Gewoon 4,5 dikverdiende sterren.

avatar van Sjaakspeare
Ok... Ik hoor Signs, waarop ik het een zeikerig palingnummer vind met een veel te hoog Robin Thicke-gehalte. En dat is nogal negatief, al helemaal wanneer die flapdrol zelf er nog niet eens in voorkomt. En vervolgens zie ik dat het album waar dat nummer opstaat hier tot nog toe schromeloos opgehemeld wordt! Man, ik denk dat ik me niet zo af moet laten leiden door de mening van Rythm & Poetry, want die komt zelden overeen met de mijne.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik zie anders een paar prachtige platen in jouw toplijsten (vanaf de 4* even gekeken). Maar je gaat toch niet beweren dat je eerst wel naar mijn mening keek, want muziek is iets wat je zelf mee moet maken, een mening van een ander kan haaks op die van jou staan. Ik kan me voorstellen dat dit voor een aantal mensen wat aan de softe kant is, ik hou ervan. Samplewerk en live-instrumenten als productie. Ik vind de stemmen van de leden van DNA6 erg mooi en goed bij elkaar passen. Tekstueel zit het dan ook nog eens prima in elkaar dus voor mij is het een goed album.

avatar van Sjaakspeare
Nou ja, het punt is dat jij zo ongeveer bij de helft van de albums die ik hier bekijk opduikt met een beoordeling. En aangezien die beoordelingen niet in de trant van 'dope beats, dope rappers; 4*' zijn, begint jouw mening toch echt onbewust mee te spelen bij de vraag of ik een album wil checken. Die wezenloze invloedsfactor heb ik dan gelukkig altijd wel door, zoals hier, maar dat maakt hem niet minder ergerlijk.

Rhythm & Poetry schreef:
Ow, sorry dat ik mijn mening op deze site op een fatsoenlijke manier wil verwoorden en me niet laat beperken tot: Echt wel een chill album/dope lyrics/lauwe pokoe/strak album.

Het was geen kritiek hoor.

Rhythm & Poetry schreef:
Verder wens ik je veel plezier toe aan het ergeren dat ik bij alle albums waar ik op stem een redelijk bericht plaats.

Ik erger me ook helemaal niet aan jouw bijdrages; ik wil alleen niet onbewust de waarde van jouw beoordelingen voor mijn interpretatie erg groot achten omdat jij zo ontzettend veel hiphop hebt beluisterd. En daar betrap ik mezelf nog wel eens op. Ik heb het overigens niet bij andere leden. Dat zegt iets over wat een gewaardeerd lid, ook in mijn perceptie, jij bent in de hiphophoek van deze site. Waarom je zo geagiteerd reageert begrijp ik dus niet. Alsof ik het jou verwijt dat jij bijvoorbeeld veel op hebt met 'zomerplaatjes', terwijl ik daar niets van moet hebben...

avatar van Gyzzz
Eh, R&P, ik denk dat Sjaakspeare het toch overduidelijk postief bedoelde, maar goed...

avatar van Rhythm & Poetry
Dan bied ik bij deze mijn excuses aan. Ik heb het bericht verkeerd geintrepeteerd. Ik las het als een verwijt dat ik altijd met een uitgebreid bericht kom bij een album, met name als ik het een goed album vind. En bedankt dat jij mij een gewaardeerd lid noemt, hiphop liefhebber zijnde. Ik zal even mijn vorige bericht verwijderen zodat het bezemwerk voor de moderators niet al te groot zal zijn.

SinX
De laatste tijd me niet meer heel veel bezig gehouden met Musicmeter en nieuwe muziek ontdekken. Tot school weer echt begon, waar ik de gemiddelde dag niet doorkom zonder mijn mp3 spelertje met een bescheiden collectie Hip-hop, soul, funk, jazz en reggea nummers. Echter kende ik deze nummers al tot op het bot. Dus tijd voor wat nieuws! Hiervoor is voor mij Rhythm & Poetry altijd de ultieme "database" voor frisse nieuwe muziek met meestal ook nog een aardig reviewtje erbij. En zo vond ik dus ook dit.

Wat heerlijk dat er gewoon zoiets uitkomt in deze duistere jaren. Heerlijke combinatie van rap en zang, en heerlijke muziek. Dit gaat zeker de komende dagen op school doorhelpen!

een dikke 4,5* !

avatar van Rhythm & Poetry
Ow, dus nu ben ik ineens weer een datbase, eerst een beetje uitgemaakt worden op deze site als irritant en nu weer als een database, denk dat ik me maar is ga uitschrijven.

Just kiddin', bedankt voor je compliment SinX!

SinX
Zolang ik er leuke plaatjes als deze uit haal is het bedoeld als compliment

avatar van J.M.
Ik verhoog deze ffkes. Geniaal plaatje. Luistert heerlijk weg.