Mississippi Heat - Hattiesburg Blues (2008)

1 stem

Blues
Label: Delmark

1. Tiger Man (4:06)

met Inetta Visor

2. Chicago Is My Home (4:49)

met Lurrie Bell

3. Forgot You Had a Home (4:22)

met Inetta Visor

4. How Much Worse Can It Get (5:35)

met Inetta Visor

5. Soft-hearted Woman (5:01)
  6. Hattiesburg Blues (4:02)
  7. Gone So Long (3:14)
  8. Light from Within (5:59)

met Inetta Visor

9. Calypso in Blue (5:35)
  10. Hell and Back (5:31)

met Carl Weathersby

11. Say Something Good (4:23)
  12. Foolish Man (4:43)
  13. Nature Is Cryin' (5:34)
BobbieMarley
Onlangs is hun nieuwste cd, Delta bound, uitgekomen. Een korte beschrijving kunnen u eventueel vinden op mijn blog.

Music that needs attention: Mississippi heat - Delta bound - musicthatneedsattention.blogspot.nl

Hendrik68
Een plaat die begint met Mississippi en eindigt op Blues. Dan kan het al bijna niet meer stuk. Ik zal eens kijken of ik wat fragmentjes kan vinden. Nooit van gehoord in ieder geval.

BobbieMarley
Op Spotify zag ik dat deze en nog een aantal platen van hen te beluisteren zijn. Ben benieuwd wat je ervan vindt, Henk.

Hendrik68
Mississippi Heat en Hattiesburg Blues zetten je met deze termen zwaar op het verkeerde been. Mississippi ligt in het uiterste zuiden van de VS en Hattiesburg ligt daarbij ook nog eens in het uiterste zuiden van Mississippi. De woonplaats van Brett Favre die via de universiteit van Southern California tot een van de grootste quarterbacks uit de American Football hostorie zou uitgroeien.

Als je de eerste klanken van dit album hoort merk je direct dat deze mensen bepaald niet uit Mississippi komen. Het klink van begin tot eind als jaren 50 Chicago Blues en wat blijkt: ze komen inderdaad uit Chicago. Het is een smaakvolle mix geworden van jaren 50 blues en soul/jazz/calypso. Eigenlijk zit er van alles doorheen. Af en toe wordt er iets te veel van de basis afgeweken waardoor het wat rommelig wordt. Maar over het geheel klinkt de plaat prima, relaxt. Geen topper in het genre, dat zeker niet, maar voor een keer helemaal niks mis mee.

BobbieMarley
Heb ik ook niet beweerd dat ze uit Mississippi komen, Henk. Het is voor jou misschien rommelig omdat jij waarschijnlijk heel veel naar blues luistert. Ikzelf heb daar veel minder last van, omdat ik niet zoveel naar blues luister. Vind het gewoon een lekker plaatje. Leuk voor op een feestje bijvoorbeeld.

Hendrik68
Ik zeg nergens dat jij dat beweert volgens mij. Ik leg alleen maar uit dat de bandnaam verkeerde associaties op kan roepen. Voor de rest zeg ik precies het zelfde als jij, leuk voor een keer of leuk voor op een feestje komt redelijk op hetzelfde neer. Ik ben inderdaad een enorme bluesliefhebber. Maar dan wel echte blues en dat predikaat verdient deze band absoluut.