{{{Sunset}}} - The Glowing City (2008)

Folk / Rock
Label: Autobus

1. Zombies (5:20)
  2. Just a Phase (2:07)
  3. The World Is Awaiting (3:04)
  4. Your Eyes Are Mirrors (3:38)
  5. Dreams of Sandy (2:57)
  6. Theme from ''A Perfect Light Awaits Me'' (5:28)
  7. You've Never Lived a Day in Your Life (5:18)
  8. Twenty-four Karat Soul (6:10)
  9. Hunt So the Need High (3:58)
  10. Dear Friend (Falling Domino) (5:39)
  11. Graveyard Dog (5:51)
  12. Mirror Maps (3:54)
  13. The Glowing City (3:02)
  14. New York Love (4:52)
  15. Loud Green Lightning (1:47)
  16. When Perfect Flames Expire (4:36)
  17. Life Is Rad (Just Say Yes) (4:34)
  18. It Glows (Memory) (7:17)
jkbb
De heren van {{{Sunset}}} zitten niet bepaald stil. Hun tweede alweer dit jaar. Ook volledig te beluisteren via Last.fm.

wcs
Nu al een 2de? Ga ik binnenkort dan ook maar eens beluisteren, die 1ste staat al zeker in mijn top 10 van dit jaar, eens horen of ze er een 2de keer in geraken.

jkbb
Wist de eerste luisterbeurten niet echt wat ik met dit op het eerste gehoor onevenwichtige, langdradige en poppier plaat aanmoest. Maar inmiddels beginnen de puzzelstukjes in elkaar te passen. Vooral de tweede helft van dit album (waar de heren vaak weer aan het zweven gaan) kent prachtige momenten, waarbij de gouden driehoek The Glowing City, New York Love en Loud Green Lightning een van de beste dingen is die Baird en de zijne hebben geproduceerd. Openingsbod is 4*.

Zo de eerste 79 en halve minuut erop zitten.

Ik ben geen fan van hun eerste album.
Jelle was het destijds fel aan het aanprijzen, dus ook ik onderwierp het aan een luisterbeurt. Wt ik te horen kreeg, was een orgineel, maar toch degelijk klinkend album, dat me op den duur wat eentonig was. Eentong, omdat het allemaal mooi spychedinges en dromerig klonk, maar het daar wat teveel in bleef hangen, zonder al teveel met het basisgegeven te doen. Ik hoorde geen ontwikkeling, door de plaat heen.

Ik vertelde al, dat ik vond dat de band best wel wat had. Een tweede album (in hetzelfde jaar zelfs, goh) was dus een mooie gelegenheid om het nog eens te proberen.

De band laat hier zeker een voller en gevarieerder geluid horen. Veel is wel wat meer catchy geworden, maar daar krijgen we wel een erg afwisselende pplaat voor terug.
Een plaat die je 80 minuten overal heen sleurt. Van Pop, tot Electronica, Rock, dromerige stukken en allerlei andere dingen, die ze er maar in weten te proppen.
Een erg volle plaat met heel veel instrumenten, tempowisselingen en sferen. Toch blijft het geheel een zekere warmte uitstralen.

Hoe kun je nu zo'n uitgebreide mening schrijven, na 1x luisteren? Tsjah, eigenlijk niet. Ik schrijf wat ik hoorde en dat was veel.

Hoogtepunten: Just A phase, You've Never Lived a Day in Your Life, It Glows (Memory)

4* voorlopig

Maar eens proberen dan.

khonnor
op t eerste gehoor een 4

maar een plaat die een whopping 80 minuten lang is valt moeilijk te verteren en te beoordelen na 2 wat oppervlakkige luisterbeurten... kan dus nog alle kanten uit

toptracks: zombies + you've never lived a day in your life

avatar van MVW
MVW
Het is idd een lange rit maar zo te horen hoeft de kwaliteit daar niet onder te lijden. Fraai album, net als hun eerste.

khonnor

khonnor schreef:
MVW, mooie avatar, by the way

één van mijn favorieten
ever

Toch ff wat reclame maken voor die veel te onbekende band hè