Kasey Chambers & Shane Nicholson - Rattlin' Bones (2008)

Australiƫ
Roots
Label: Liberation

1. Rattlin' Bones (3:42)
  2. Once in a While (2:37)
  3. Sweetest Waste of Time (2:57)
  4. Monkey on a Wire (3:06)
  5. One More Year (3:38)
  6. The House That Never Was (3:06)
  7. Wildflower (3:55)
  8. No One Hurts Up Here (2:16)
  9. The Devil's Inside My Head (2:06)
  10. Sleeping Cold (2:55)
  11. Adeline (3:13)
  12. Jackson Hole (3:15)
  13. Your Day Will Come (3:02)
  14. Woe Is Mine (2:42)
avatar van potjandosie
op dit duo album horen we Amerikaanse country gespeeld en gezongen door Kasey Chambers met haar toenmalige echtgenoot Shane Nicholson. de Australische Kasey Chambers is in haar thuisland een grootheid en vrijwel al haar albums bereikten daar de platina status. de Amerikaanse singer/songwriters Buddy en Julie Miller speelden mee op haar debuut album "The Captain". los van de muzikale familie waar zij in opgroeide, noemt zij Emmylou Harris als 1 van haar belangrijkste invloeden. dit prima duo album stond destijds net als meerdere van haar solo albums no. 1 in de ARIA (Australian Recording Industry Asscociation) album charts.

moderne country, soms Appalachian folk of akoestische country (rock), in goed gearrangeerde songs, sterk eigen songmateriaal en muzikaal met veelal traditionele instrumenten uitgevoerd met niet al te diepgravende teksten. het album heeft een prettige flow, klinkt weliswaar op zijn tijd behoorlijk retro, maar alle zelf geschreven liedjes beklijven. de muziek met fraaie harmoniezang doet wel denken aan de albums van Gillian Welch & David Rawlings, zoals in 2) "Once in a While". "One More Year", "Wildflower" en "Adeline" zijn prachtige, akoestische ballads met schitterende vocalen van Kasey Chambers. bluegrass is te horen op 6) "The House That Never Was" en 9) "The Devil's Inside My Head". 12) "Jackson Hole" is het enige up-tempo nummer waar een "beat" onder zit.
dit duo maakte in 2012 nog een 2e album "Wreck and Ruin".

vermoed dat de liefhebbers van het "Raising Sand" album van Alison Krauss/Robert Plant dit album zullen waarderen. vergeleken met de muziek van een vergelijkbaar duo "The Civil Wars" klinkt de muziek van Kasey Chambers en Shane Nicholson een stuk energieker, minder glad, minder gepolijst.

album werd geproduceerd door haar broer Nash Chambers & Shane Nicholson
Recorded at Freight Train Studios, Botany, Australia

de muzikanten op dit album:
Mark Collins: floor tom, banjo, resonator guitar
James Gillard: upright bass, electric bass, baritone acoustic, vocals
Bill Chambers: electric guitar, mandolin, lap steel, vocals
Shane Nicholson: acoustic guitar, resonator guitar, banjo. kick drum, stomp box, percussion, drums, vocal
Kasey Chambers: vocal
John Watson: drums