Across The Universe (2007)

Label: Interscope

26. Joe Anderson - Hey Jude
  27. Dana Fuchs - Don't Let Me Down
  28. Dana Fuchs en Jim Sturgess - All You Need Is Love
  29. Bono - Lucy In The Sky With Diamonds
zitten een paar toffe nummer tussen. maar dan ook een paar die niet goed zijn. de liedjes passen goed bij de film.

3.5

avatar van frankieman
Zucht, geloof me ik heb niets tegen covers maar hier had ik toch liever gehad dat ze met hun poten vanaf hadden gebleven. De nummers zijn helemaal omver gegooid om alle aandacht op de zang te richten en dat is niet waar Beatles muziek om draait. Neem bijv. Blackbird: WAAR IS DIE GEWELDIGE AKOESTISCHE GITAAR MELODIE? 2* Voor de nummers van Bono en Cocker die tenminste met enig respect met het materiaal zijn omgesprongen.

De film stelt trouwens ook niets voor.

avatar van DrZeldenrustig

Vreemd genoeg blijft het tot nu toe wel om aan te horen, maar dat zou ook kunnen zijn omdat ik nog blij ben met het feit dat mijn vriendinnetje mij deze cd cadeau heeft gegeven.

Als je niets van de beatles kent en je bent een beetje een musicaltypje dan isl het best wel te pruimen.

Favorieten tot nu toe:

For the Benefit of mr. Kite (totale verwarring bij de zanger!),
de songs met de Dana Fuchs Band!
((Vooral Helter Skelter! (Beter dan de versie met Bono!),
ook de Secret Machines doen aardig hun best.

De titelsong, Across The Universe, kan er mee door!
(maar die kan niet tippen aan de ultieme cover van Fiona Apple!)

avatar van Serpico
DrZeldenrustig schreef:
De titelsong, Across The Universe, kan er mee door!
(maar die kan niet tippen aan de ultieme cover van Fiona Apple!)
De ultieme cover is die van Rufus Wainwright!

avatar van DrZeldenrustig
Serpico schreef:
De ultieme cover is die van Rufus Wainwright!

Rufus is leuk hoor! Maar Fiona maakt er een heel intiem en persoonlijk nummer van!
Ieder zijn mening overigens!

avatar van Edski
DrZeldenrustig schreef:

Dan moest ik deze plaat maar eens actief gaan negeren....

avatar van Serpico
DrZeldenrustig schreef:

Ieder zijn mening overigens!
Excuseer me, ik heb hem geyoutube'd, die van Fiona Apple is inderdaad adembenemend mooi. Overtreft Lennon zelf nog bijna

Off-topic, maar weet iemand het album waar dat nummer op staat?

Ik vind de cover van Fiona Apple ook geniaal. Zo mooi. Na elke luisterbeurt groeit het nummer. Beter dan de cover van Rufus eigenlijk....Dana Fuchs heeft een geweldige rock stem, maar het doet me verder weinig....En Bono ook mooi goed met I am the walrus. Jammer dat de kwaliteit niet consistent is.

Father McKenzie
Ik vond de film een regelrechte ramp; ongeloofwaardig, nep, niets, leeg.
De meeste intrerpretaties van die gewèldige songs vind ik hier ook niet bijster geslaagd.
Ik vind de covers die op I Am Sam staan, stukken interessanter. Voor deze hier pas ik.

Volgens mij sta ik alleen hier, maar ik vind de cd echt heel goed gedaan. Met heel veel muzikaal gevoel. En de mensen die zeuren dat het niet zo klinkt als the beatles, nee duh dat is natuurlijk ook de bedoeling. Het is de bedoeling geweest om met de teksten van de film een verhaal te vertellen maar wel met respect voor de liedjes. En dat hebben ze prima gedaan mijns inziens. En sommige versies zijn zelfs geniaal gedaan. Bijvoorbeeld Let It Be. Die is echt prachtig en dat liedjes heeft er altijd al om geschreeuwd om gospel gezongen te worden. Hele goede vondst. Andere hoogtepunten zijn: I've just seen a face, Come together, Something, helter skelter, en natuurlijkj all you need is love. Het stukje van All You need is love is ook prachtig in de film, echt om van te gaan huilen:P

en even om duidelijk te maken, ik ben al een enorme beatlesfan voor zo lang ik me kan herinneren en vind dit ook gewoon leuk;)

En ook ik als Beatlesfan vind het erg goed gedaan. Ik was verrast door Bono's versie van I Am the Walrus, en Hey Jude is ook gewoon prachtig.

avatar van dominicano fonso
Als Beatlefan vond ik de film geslaagd.