DJ Darkstep - Dusty Filters (2005)

geen stemmen

Bulgarije
Electronic
Label: OUIM Net.Label

1. Contact (Intro) (1:36)
  2. Black Hole (6:15)
  3. Gearbox (5:52)

met CJ Saturn

4. Destroy You (4:09)
  5. Ghost [Poltergeist Mix] (5:40)
  6. Exterminate All Humanz (7:57)

met RedOne

7. Squeeze the Trigger (5:03)
  8. Back in Bizness (4:28)
  9. 2 Sick Bastardz (5:30)

met Neizvesten

10. Dr. Jekyll & Mr. Hide (DJ Sniff's Theme) (4:59)
  11. Fat Punks Can't Pogo (4:20)
  12. Alice in Wonderland (5:56)
lambf
Drum 'n' Bass uit Bulgarije, ik ben benieuwd En is het wat geworden? ja, nou, niet heel veel. Het is in ieder geval niet echt bijzonder, maar het snoept wel lekker weg. Standaard Drum 'n' Bass zonder al te veel risico's. Wat scheurende basjes, vrolijke melodie'tjes en op een rustig tempo ratelende breaks. Gearbox weet we wat meer te overtuigen en is misschien wel het beste nummer van dit album. Een spannend begin, eerst krijgen we een motor die wegscheurt en beats die hem stiekem achtervolgen. Dan krijgen we de melodie invallen, en ook die is lekker donker. Dan barst het nummer open (Niet te hard natuurlijk!) en het is zeker lekker. Niet snel, niet druk, maar wel met wat pit gelukkig. Soms krijgen we nog een wisselwerking tussen Drum 'n' Bass momenten en donkerdere momenten.

Het volgende nummer dat wat afwijkt is Squeeze The Trigger. Deze is niet Drum 'n' Bass, maar Hip-hop. Het enige wat het nummer mist zijn vocalen, en dan kunnen ze gelijk die matige sample eruit halen. Back In Bizness is een nummer dat zo uit de hoed van Black Hoe kunnen komen. Wel aardig, maar ook wel heel erg standaard en die gemaakte "donkerheid" maakt het er niet echt beter op. Sick Basrardz word bezongen door een dronken Bulgaar . SLEEEEECHT!

Dr. Jekyll & Mr. Hide (DJ Sniff's Theme) is geen Jump nummer maar een "duister" Drum 'n' Bass nummer dat ik nog wel eens zie gedraaid worden in een tent van MOH waarbij de DJ dronken is. Doet wat denken aan Back In Bizness, zelfde soort melodieën, zelfde soort gemaakte sfeer, zelfde soort samples's. Gellukkig is Fat Punks Can't Pogo wel een lekker nummer, thans, deels dan. Een energieverhogend up-tempo begin waarmee je gelijk uit de fakeheid gehaald word. Dan krijgen we helaas weer matigheid voor de kiezen in het downtempo melodieën minuutje. En helaas moet het hele nummer aan de gang gaan met deze vulgaire melodieën, BLAH. Het laatste nummer dan nog snel even. Zalvige ambient dat gezelschap houd met de scheurende baslijn. Dan komt de beat kijken wat die twee aan het uitspoken zijn in het bos. Lekker downtempo Hip-Hop beat. Dan krijgen we nog een piano die ook voor zijn plekje wilt strijden en daardoor word de beat ietsje feller. Het loopt zelfs uit tot een climax, maar gelukkig behoud de beat zijn downtempo na dit gevecht, of gefleurd, wat je ervan kan maken.