Tresor II - Berlin & Detroit - a Techno Alliance (1993)

Electronic
Label: Novamute

1. Vainquer - Lyot [Maurizio Mix] (7:06)
  2. Pulse Versus 3 Phase - Das Rennen (6:24)
  3. DJ Hell - Acid Musik (6:14)
  4. Maurizio - T. T. / F. F. (7:34)
  5. Noxious - E-Zug (4:55)
  6. Violet Micro - ...I Know (6:46)
  7. Underground Resistance - Jupiter Jazz (4:33)
  8. X-102 - Mimas (4:49)
  9. Jeff Mills - Changes of Life (4:52)
  10. 3MB en Eddie - "Flashin'" Fowlkes Illuminisim [Sun Electric Edit] (6:24)
  11. 3 Phase - Current 1 (7:58)
  12. 3MB en Juan Atkins - Die Kosmischen Kuriere (5:41)
  13. K. Hand - Mystery (4:40)
thejazzscène
Dit is echt een must-have voor elke luisteraar die het geluid van de Detroit-techno wil uitdiepen. Deze compilatie geeft een mooie weergave van het geluid van Mills, Atkins, Dr. Demotte en heel de Underground Resistance en aanhangers.
Zware beats, repetitieve rauwe synthesizers en een tikkeltje expliciete emotie zit er in deze nummers waarachter één ideologie schuilt.

De Vainquer - Lyot remix van Maurizio vind ik wel de moeite om even aan te halen.
Het is oorsprokelijk een Basic Channelnummer dat een hele rustige technosfeer in zich draagt. Achteraan ritselt een bas die meteen als melodie van het nummer kan gezien worden.
Maurizio heeft er een zware technoanthem van gemaakt. De melodie verschuift dit keer naar de voorgrond en maakt een echte Technoanthem zoals er op deze cd wel meerdere voorkomen. Heerlijk!

avatar van pinguin#13
Der E-zug daargelaten, begint het album redelijk goed, maar vooral vanaf Jupiter Jazz (en vooral met deze track, mijn all-time favourite) schiet de muziek als een raket naar de stratosfeer. Alleen nog maar knallers. Intens en op een bizarre manier rustgevend tegelijkertijd. Sublieme muziek.