The Faint - Danse Macabre (2001)

Label: Saddle Creek

1. Agenda Suicide (3:59)
  2. Glass Danse (3:00)
  3. Total Job (2:17)
  4. Let the Poison Spill from Your Throat (4:02)
  5. Your Retro Career Melted (3:51)
  6. Posed to Death (3:09)
  7. The Conductor (4:43)
  8. Violent (5:37)
  9. Ballad of a Paralysed Citizen (4:23)
Vorig jaar gezien in Ekko en ik was meteen verkocht. Danse Macabre was toen al 2 jaar oud (er komt ook al een nieuw album aan). The Faint heeft goed naar de jaren '80 geluisterd (new wave, Duran Duran, Soft Cell, etc.), maar geeft er wel een eigen draai aan. Ik vind dit een geweldig album.

Vette sound idd. Ben al de andere albums eens aan het beluisteren voor ik ze zie op 18dec in de Melkweg.

Ik mis een beetje de electrosound op de nieuwe CDs en van de CDs hiervoor ken ik alleen Blank-Wave Arcade. Maar het maakt ook niet zoveel uit, hun liveshows zijn echt fantastisch. Vette beelden en de band zelf knalt bijna van het podium af, zoveel energie stoppen ze in hun muziek. Ik kom je vast wel tegen in de Melkweg.

Electro_
De muziek zelf klinkt echt heel goed, ik heb het alleen niet zo op die stem van die man. Beetje hetzelfde idee als bij Mount Sims; leuke muziek en minder leuke zang. Ik kan van zulke bands alleen de intro's van de nummers luisteren.

avatar van Bert Wasbeer
Bestaan ze nog (onder de naam Infadels wellicht)?

Bedoel je nu The Faint of Mount Sims?

Ik heb The Faint in juli nog zien 'optreden' op het Dour-festival.

Electro_
Bert Wasbeer schreef:
..onder de naam Infadels wellicht?

Volgens mij zijn het alledrie compleet andere bands hoor.

avatar van lebowski
Moet bij de zang in het openingsnummer Agent Suicide sterk denken aan The Cure anno Boys Don't Cry. Prachtig nummer!

avatar van Yamato
Ondergewaardeerde plaat dit. Onwijs origineel en kent geen enkel dieptepunt.

avatar van rolandobabel
want zijn het nou the Faint en Ladytron die wave-synths in de 00s op de kaart hebben gezet, en de 00s hebben beinvloed?