The Untamed Sounds of Exotica (2007)

geen stemmen

Pop / Jazz
Label: Remember

1. Esquivel - Besame Mucho
  2. Les Baxter - Quiet Village
  3. Lenny Dee - China Boy (Go Sleep)
  4. Robert Maxwell - Shangri-La
  5. Bas Sheva - Lust
  6. Esquivel - Jungle Drums (Canto Karabali)
  7. Perez Prado - The Freeway Mambo
  12. Les Baxter - Simba
  13. Percy Faith - Jungle Fantasy
  14. Yma Sumac - Gopher
  15. Perez Prado - La Comparsa
  16. Esquivel - Nightingale (Ruisenor)
  17. Bas Sheva - Despair
  18. The Three Suns - Delicado
  19. Lenny Dee - Siboney
  20. Yma Sumac - Xtabay (Lure of the Unknown Love)
  21. Robert Maxwell - Ebb Tide
  22. Esquivel - Nocturnal
  23. Les Baxter - The Poor People of Paris
avatar van tnf
tnf
Nooit eerder zoiets in het echt gezien, en nooit gedacht ooit nog zoiets te vinden (recentelijk had ik ook al zelf een cd met exotica-favorieten in elkaar geprutst, met dat in het achterhoofd...), maar eergisteren was het dan zover.

Een grappig schijfje met veel nummers van dezelfde namen erop, die ergens in de jaren 50/begin jaren 60 enorme hoeveelheden relaxte hangmatmuziek produceerden. Het geeft soms ook wel het gevoel dat je op een opblaasmatje op zee ligt te dobberen.

Érg gezellig, in ieder geval. Veel kitcheriger kan het niet, maar dat vind ik op z'n tijd wel lekker. Zeker in deze tijd van het jaar. En het leuke, perfect bijpassende doosje maakt het plaatje compleet.

Wie dit genre niet kent moet naar http://www.soma.fm gaan, en daar kiezen voor 'Illionois Street Lounge'. Zo heb ik het ook leren kennen.