Thrushes - Sun Come Undone (2007)

Label: Birdnote

7. Halloween (3:09)
  8. New Years Kiss (2:42)
  9. Wake Up (3:32)
  10. Roy (5:00)
  11. The Hardest Part (4:12)
Ik kan er niet echt een vinger op leggen, dit Thrushes en het album. In dit geval is dat goed!

Zo blijkt maar weer, dat al die muzikale omschrijvingen compleet zinloos zijn. Klinkt iets goed, mooi, zoniet, jammer.
Als ik dit dan toch ga uitleggen, kan ik in ieder geval zeggen dat het in het hoekje Shoegaze/Dreampop zit. Met namen strooien is al lastig.
Anno 2007 is het erg leuk om te horen, dat ik niet direct een MBV of Slowdive ripoff hoor. Niet alle schoenstaarbansjes ken ik, maar ik hoor niet zo snel een vergelijking. Die vergelijkingen zitten meer in de noiserock en new-wave, dan in Shoegaze.

Wat verschilt met andere genregenoten, zijn de details. Productioneel gezien, zijn alle instrumenten namelijk goed te horen en is de stem GOED verstaanbaar. Op sommige momenten wordt de bas naar voren gesleept, waardoor ik wel een beetje een The Cure gevoel krijg, al is het alemaal in hun eigen jasje.
De gitaren hebben een typisch shoegaze geluid, maar door de duidelijkheid van de andere elementen, krijgt het toch een heel andere sfeer.
Het tempo ligt vaak ook hoger, dan bij dromerige shoegaze. Dit, in combinatie met de duidelijke instrumenten en een bas op de voorgrond, doet ook wel een beetje denken aan een band als Asobi Seksu.

Een band die me naar een paar luisterbeurten al erg verrast heeft, omdat ze duidelijk met een voet in de Shoegaze staan, maar ik toch het gevoel heb, dat ze er ok een beetje buiten hangen.
Ik zal nu misschien wel ietsje te hoog inzetten, maar ik vind het wel een erg fijn plaatje. 4*

Ik ben via MMforum hier terecht gekomen, had nog nooit van deze groep gehoord. Na enkele luisterbeurten op Youtube (Aidan Quinn en Heartbeats) meteen verkocht en het album gedownload. (Ik weet dat het niet mag maar vooraleer ik iets koop moet ik toch wat zeker zijn. )Na het album een paar keer volledig beluisterd te hebben, de knoop doorgehakt en het album besteld.

Bizar dat er slechts 2 berichten zijn voor deze steengoede cd!

PS: bedankt ThirdEyedCitizen voor je reactie in de MMforum Shoegaze-post zodat ik dit groepje kon leren kennen.