Ave.To - Three Way Intersection (2008)

Label: Asahra

1. Mama's Koolaid (6:39)
  2. Sand to the Beach (5:06)
  3. Mass Transit (2:59)
  4. Cuba Libre (4:33)
  5. Gallery Place (5:08)
  6. Natural (6:40)
  7. Ave.To - Cuz of U (3:15)

met Deborah Bond

8. Glow Nights (5:07)
  9. Abuja (4:00)
  10. Future Funk (5:35)
  11. Loin de Toi (4:42)
  12. Stank (4:32)
  13. Xess (4:54)
  14. Unmandyax (5:19)
  15. As the World Turns (4:54)
avatar van Rhythm & Poetry
Prachtige cover, heb gelezen dat dit ook vol met jazz en soul zit. Met Oddisee als producer zou dit zomaar een geweldige plaat kunnen worden.

En deze cd is zojuist gelekt.

avatar van Seedorf
Check hier Sand to the Beach.

avatar van Rhythm & Poetry
Instrumentale muziek zoals ik het graag hoor. Inderdaad komen de jazz-invloeden duidelijk naar voren. En of er nou met computergeluiden of met live-instrumenten gewerkt wordt het klinkt een hele cd lang lekker. Weer een heerlijke zomerse cd. Zou hem willen vergelijkem met de dit jaar eerder verschenen plaat van Jackson Conti. Deze vind ik toch net wat sterker.

tuktak
ik vind dit album wel een beetje tegenvallen. hiphop en jazz kan een goede combi zijn, hier komt dat helaas niet zo goed uit de verf. dit komt vooral doordat de arrangementen een beetje matig zijn, en de hiphopbeats niet echt lekker aansluiten op de jazzmelodieen. ik kan er daardoor niet echt naar luisteren. het klinkt als 2 albums door elkaar gedraaid, wat me niet de bedoeling lijkt.
zeker in vergelijk met bv de geniale plaat van onra, valt deze van ave.to wat tegen.

avatar van Osiris Apis
Ik vind het album ook tegenvallen. Over de breedte genomen vind ik het maar saaie beats. Het wordt nergens heel spannend. De nummers kabbelen maar wat voort.