Halves - Haunt Me When I'm Drowsy (2008)

Ierland
Label: Hate Is The Enemy

1. Darkenings (1:33)
  2. May Your Enemies Never Find Happiness (5:53)
  3. Amberscene (3:50)
  4. The Lamp Dies...A Sleeping Circuit Wakes (3:12)
  5. Medals (5:16)
  6. In the Sorrow, in the Fire (7:06)
  7. Morning Breaks the Sleep Recorder (5:08)
avatar van Martin Visser
Laatst was ik voor mijn werk in Dublin. Daar wilde ik per se terug naar de platenzaak die ik tijdens een vakantie in Ierland had ontdekt: Road Records. Ideale plek om je te laten verrassen door Ierse pop/rock-muziek. Ik heb me uitgebreid laten adviseren en ben met een stapeltje leuke cd's thuisgekomen, waaronder deze.

Halves maakt intrigerende post-rock. Doet vooral denken aan Mogwai en Sigur Rós. De vrouwerlijke zang geeft het vervolgens een Múm-sfeertje mee. Betoverende plaat die ik nog veel zal draaien.

avatar van Martin Visser
edit op mijn eigen bericht: ik weet niet hoe ik erbij kom, maar er is helemaal geen vrouwelijke zang op dit album. gisteren in de auto wat langer en aandachtiger geluisterd dan tot nu toe. blijft prachtige, dreigende en melancholieke plaat

avatar van bonothecat
Ik heb Halves in januari in Groningen gezien.....en het was erg leuk...zeven man ofzo op een veel te klein podium Wel jammer dat ik net te laat was voor een demo die werd uitgedeeld...zo te zien hebben ze nu echt een cd uit...calvé PINDAKAAS, wie is er niet groot mee geworden

bonothecat schreef:

pindakaas kan soms heel lekker zijn

avatar van bonothecat
Ik heb al een tijdje dit broodje pindakaas op mijn harde schijf liggen. En ik vind het toch iets minder geslaagd dan dat ik gehoopt had. Voorlopig begin ik met een 3,5.

avatar van darkerist
May Your Enemies Never Find Happiness vind ik te gek