Donovan - The Very Best Of (1987)

Rock / Folk
Label: Epic

1. Sunshine Superman (4:33)
  2. Catch the Wind (5:02)
  3. Atlantis (5:03)
  4. Hurdy Gurdy Man (3:17)
  5. Lalena (2:56)
  6. Maria Magenta (2:10)
  7. Mellow Yellow (3:40)
  8. There Is a Mountain (2:33)
  9. Epistle to Dippy (3:09)
  10. Season of the Witch (4:53)
  11. Jennifer Juniper (2:39)
  12. Colours (4:11)
  13. Riki Tiki Tavi * (2:56)
  14. Wear Your Love Like Heaven * (2:24)
  15. Barabajagal (Love Is Hot) * (3:18)

met Jeff Beck Group en Lesley and Madeleine

16. Guinevere * (3:40)
  17. Sailing Homeward * (2:56)
  18. Celia of the Seals * (3:00)
  19. Celeste * (4:09)
  20. Rock and Roll Soldier * (3:45)
Wat ik dus niet snap is dat er nog niemand, maar dan nog niemand bij nog geen enkel cd van Donovan een bericht geplaatst heeft!

Deze man heeft toch briljante nummers gemaakt dacht ik zo..

avatar van LeRoi
Inderdaad 1 van de Groten in de cat. Singer/Songwriter. Echt briljante en tijloze nrs. geschreven!

Father McKenzie
Natuurlijk is dat zo, deze collectie prachtsongs bewijst dat nog maar eens, wàt een topcollectie songs uit volle hippietijd is dit zeg! Verbijsterend goed en echt tijdloos onverwoestbaar!

avatar van otherfool
Grote naam, maar als dit het beste van de man is laat ik het hier denkelijk bij. Er staan best wel een paar pareltjes op (vooral rustpuntjes als Catch the Wind en Lalena vind ik erg mooi), maar dat niveau wordt lang niet overal gehaald. Met als absoluut dieptepunt overigens het wel erg vervelende slotnummer...

2*.

Woutt
Top album natuurlijk van deze psychedelica-pionier. Louter goede songs, met als absolute hoogtepunten Catch The Wind, Celeste, en Mellow Yellow. Hulde aan deze folk legende!

avatar van LucM
Je kunt hem de Britse tegenhanger van Bob Dylan noemen maar Donovan had toch een eigen stijl en stem. Begonnen als folkzanger verwerkte hij steeds meer psychedelica in zijn sound en dat leverde klassiekers als Sunshine Superman en Hurdy Gurdy Man op. Ik bezit een gelijkaardige compilatie maar zijn reguliere albums in de jaren '60 zijn beslist ook de moeite waard en verdienen meer aandacht.

avatar van paulmccuytney
Ik hoorde Donovan over het algemeen vroeger liever dan zijn Amerikaanse tegenhanger Bob Dylan, hoewel die laatste vooral met Like a Rolling Stone een nummer van uitzonderlijke klasse heeft geschreven. Maar de muziek van Donovan straalt toch meer melancholie en romantiek uit. Zijn hoogtepunten: Catch the wind, Colours, Hurdy Gurdy man, Mellow Yellow en Universal soldier. Maar niet alle nummers op deze compilatie zijn van hoogstaand niveau, daarom 3,5 ster.

avatar van Dibbel
Deze zelfde CD kwam reeds in 1988 (in Nederland althans, dus niet 1987) uit in de bekende CBS Memory Popshop serie. Maar ik laat het er even bij.

avatar van gaucho
...en de versies van Colours en Catch the wind zijn, aan de tijdsduur te zien, vast niet de 'Original-aufnahmen', maar latere re-recordings. Dat euvel steekt namelijk de kop op bij elke CBS/Columbia-compilatie die ik van de man tegenkom. Snap ik op zich wel, want die vroege singles werden destijds door het Engelse platenlabel PYE uitgebracht. Maar jammer blijft het wel.

avatar van Dibbel
OMG, een musicassettehoesjecorrectie. Wel op chroom, dat dan weer wel. Ik ga hem straks branden, heb hem herunter kunnen laden namelijk. Ben benieuwd, want ik heb tot nu geen vervelende rerecordingservaringen met de CBS Memory Popshop.

avatar van Twinpeaks
Fijne compilatie al is het soms wat zeurderig. Geplaatst in die tijd beklijft het beter , maar een goed liedje blijft een goed liedje. Moet na het draaien van deze cd wel altijd even iets stevigers tot mij nemen om weer de balans te vinden. Zijn ietwat liefelijke stem , sust me in slaap en ook de begeleiding zou je anno 2024 niet meer mee weg komen. Al met al best een belangrijke meneer in zijn tijd , die tijdloze liedjes heeft geschreven. 3 en halve ster volstaat.