Cyndi Lauper - Time After Time (2000)

Alternatieve titel: The Best Of

Label: Epic

1. Girls Just Wanna Have Fun (3:49)
  2. She Bop (3:46)
  3. I Drove All Night (4:10)
  4. What's Going On (4:37)
  5. Time After Time (3:58)
  6. True Colours (3:47)
  7. All Through the Night (4:27)
  8. The World Is Stone (4:21)
  9. I Don't Want to Be Your Friend (4:22)
  10. The Goonics 'R' Good Enough (3:38)
  11. Maybe He'll Know (4:25)
  12. When You Were Mine (4:58)
  13. Iko Iko (2:04)
  14. Change of Heart (4:23)
  15. Hey Now (Girls Just Wanna Have Fun) (3:51)
Geweldig verzamelalbum

avatar van Janz
"Geweldig" is wat overdreven, maar er staan inderdaad een paar mooie nummers op deze verzamelaar, zoals True Colors en Time after Time.

avatar van musicfriek
Cyndi Lauper.

Toch wel een icoon geweest in de jaren 80. Met haar excentrieke looks wist ze veel mensen aan zich te binden. Ze kwam ongeveer tegelijk met Madonna in opkomst, maar het moge duidelijk zijn wie er aan het langste eind heeft getrokken.

Girls Just Wanna Have Fun mag gezien worden als het ultieme jaren 80 nummer. De video is inmiddels ook onsterfelijk geworden. In de jaren 90 werd het nummer opnieuw uitgebracht maar meer met een 'reggae'jasje aan. Stukken minder wat mij betreft.

Qua ballads is haar stem zeer geschikt. In het nummer True Colours zingt ze de volgende tekst:

''You with the sad eyes
don't be discouraged
oh I realize
it's hard to take courage
in a world full of people
you can lose sight of it all
and the darkness inside you
can make you fell so small

But I see your true colors
shining through
I see your true colors
and that's why I love you
so don't be afraid to let them show
your true colors
true colors are beautiful
like a rainbow

Show me a smile then
don't be unhappy, can't remember
when I last saw you laughing
if this world makes you crazy
and you've taken all you can bear
you call me up
because you know I'll be there''

Veel mensen (ook in de gayscene) vonden steun in dit nummer, tot op de dag van vandaag een van haar populairste nummers.

Maar wat mij betref blijft Time After Time toch echt haar mooiste song. Het is ook het gevoel wat ik erbij heb. Zo heerlijk 80's en de muziek is zo mooi gedaan. En ook weer een clip waar je U tegen zegt.

I Drove All Night vind ik ook een topper. Sommige zullen de versie van Celine Dion (..) kennen, maar die kan absoluut niet tippen aan deze versie van La Lauper. Was destijds ook helemaal verbaasd dat de plaat de top 40 niet haalde. Ik heb hem nog steeds op vinylsingle.

Al met al een 3,5 voor deze verzamelaar, ben benieuwd hoe ze er nu uitziet, ik was altijd gek op haar looks

avatar van realvimfuego
Ik ben er achter gekomen, ruim 20 jaar na dato, dat ik een fan ben van deze zangeres.....als je een verzamelaar als deze beluisterd, moet je toegeven dat er geen zwak nummer op staat.....mijn fav: Goonies!!!!!

Ze heeft best wel wat mooie singles gemaakt, maar het grote nadeel aan Cyndi Lauper was toch wel de manier hoe ze zichzelf In The Picture werkte; qua uiterlijk, en dergelijke. I Drove All Night, Time After Time en True Colours zijn toch wel de klassiekers.

avatar van Snakeskin
waar is "money changes everything"?

avatar van Gert1980
deric raven schreef:

Mee eens. Kijk bijvoorbeeld de clip van Change of Heart eens, alsof daar een zwakzinnige tekeer staat te gaan. Ze ging hier te lang mee door, evenals de gekke liedjes. Waar Madonna in 1986 volwassener werd bleef Cyndi de losgeslagen tiener act volhouden en dit koste haar wel degelijk het grootste deel van haar fanbase. Jammer, want het is een ongelooflijk getalenteerde tante.

Ik ben haar altijd blijven volgen en vind op ieder album wel een aantal juweeltjes. Live heb ik haar ook mogen bewonderen, een concert in de Melkweg. Wat een strot heeft ze live en dan was ze nog wel snip verkouden toen haar tour Nederland aandeed.
Alleen maar bewondering voor deze vrouw, wat niet wil zeggen dat ik alles klakkeloos goed vind.

avatar van Gert1980
Snakeskin schreef:
waar is "money changes everything"?

Waar zijn sowieso de helft van haar singles/hits? Zeer beperkte verzamelaar dit.