horsing - Changzheng (2008)

Avant-Garde
Label: Hoarse

1. First Step in the Long March (0:31)
  2. Passing the Miao Region (0:59)
  3. New Year by the Wu River (1:01)
  4. On the Bank of the Golden Sand River (1:26)
  5. The Yi People Welcome Chairman Mao (0:51)
  6. From Anshunchang to the Luting Bridge (2:40)
  7. On the Road to Shuitseti (0:17)
  8. Snow Mountains and Grasslands (1:57)
  9. On Mount Liupan (2:01)
  10. We Are Home! (0:42)
avatar van itchy
Een epische reis (zie de titels) samengebald in 12:25. Da's precies hoe deze plaat klinkt. Op micronivo gebeurt er van alles en dat maakt dat Changzheng bij elke luisterbeurt anders lijkt te klinken, waardoor er moeilijk vat op is te krijgen maar tegelijk zorgt voor een hoog verslavingsgehalte.
Een klein maar fijne noiserelease met dito knutselartwork, voor mij 4* waard!

sxesven
Erg leuk om te lezen, Maarten! Blij dat 'ie bevalt.

Eventuele geïnteresseerden kunnen mij contacteren voor een exemplaar (en klikkerdeklik voor wat extra info).

avatar van Jazper
Ik kan er nog niet direct de vinger achter krijgen, maar de fijne chaos zorgt er in ieder geval voor dat ik m nu voor de 3e keer op rij beluister. We are home! heet het laatste nummer, maar dat is dus maar voor eventjes

Het is een beetje alsof ik met koptelefoon op verstrikt zit in een stuk crêpepapier waar juist op dit moment een propje van gemaakt wordt.

Maar misschien dat ik het nog eens beter zal kunnen omschrijven

Sietse
moet zeggen dat ik het een beetje jammer vind dat je van alles maar zo weinig exemplaren maakt.
Ben wel benieuwd echter...
Nog geen samples of je site te beluisteren?

sxesven
Op last.fm staat een track van deze release en nog een unreleased track, hoewel die laatste dan weer wall noise is en niet vergelijkbaar met dit materiaal. Klikkerdeklik. Geluid is trouwens wel erg matig op de last.fm radio, op de CD's klinkt alles een stuk voller.

Inderdaad kleine oplages (hoewel deze met 15 aan de hogere kant zit, COILTTG is 5 stuks bijvoorbeeld), maar dat komt vooral omdat ik denk dat 15 momenteel een beetje de limiet is van wat ik kwijt raak, zeker van mijn eigen dingen (die Torturing Nurse gaat dan wel weer vrij vlug, daar ben ik bijna doorheen). Tevens zijn de handgemaakte hoesjes voorlopig nog erg arbeids- en meestal ook kostenintensief. Die unieke hoesjes blijven sowieso, hoewel ik wel wat dingen in de planning heb zoals van die Machinefabriek 3"s, dus mini-cd's in een kleine plastic sleeve, alleen dan met x verschillende gedrukte hoesjes. Misschien kan ik dan iets grotere oplagen maken, alleen is dat ook weer afhankelijk van de artiest.

promotie heet dat...

Over niet al te lange tijd (datum nog niet bekend) start mijn eigen label (genaamd Moving Furniture Records....zoek de referentie ). Ik ga limited editions van 100 stuks doen en ik ben vrij verzekerd dat ik van de eerste paar releases er toch al vrijveel kwijt kan geraken binnen 2 maanden (als in uit de kosten komen). Dit komt alleen maar door dat je met goede promotie vrij ver kunt komen. Je zou eens wat naar Vital Weekly en EARlabs (dat kan via mij) moeten sturen. En uiteraard mailorders aanschrijven.
Maak je een release met 50 a 75 stuks om te beginnen. Maak je 10 promos. Spreek je 5 mail orders aan, zul je vanzelf zien dat je vrijwel alles kwijt raakt.

sxesven
Uiteraard is dat zo, maar ik vind het zelf absoluut niet erg om het kleinschalig te houden. Bovendien kom ik voorlopig zonder 'goede promotie' ( ) een heel eind, en juist daaraan beleef ik een hoop plezier. Bestelling krijgen van een Fin ofzo via kleinschalige promotie en/of word-of-mouth, het geheel nog wat aankleden en met een briefje erbij op de post doen, en zo door een kleine batch heen geraken, daar kan ik voorlopig in ieder geval een hoop voldoening uithalen. Bovendien kan ik alleen bij zulke kleine oplages de unieke hoesjes aanhouden (iets wat ik zelf ook erg leuk vind gewoon); als die Torturing Nurse ltd. 100 zou zijn geweest was het in elkaar zetten van 100 variaties op een Red Cross een heel ander verhaal geweest. Last but not least heb ik momenteel echt niet de middelen om te investeren in 100 stuks (geen studentengezeur ofzo, maar gewoon een hypotheek ). Voorlopig blijft het dus nog lekker kleinschalig, goedkoop en (vooruit, een beetje) exclusief. Zolang ik break even speel en met de vorige release de volgende kan financiëren vind ik het echt best. Het is geen carrière of (b)(l)ooming business, gewoon hobby.

Overigens zijn oplages van 20 voor deze scene (kleinschalige noise) natuurlijk niet meer dan gebruikelijk.

in de cassette tijd ja

maar met geld kan ik me best wel voorstellen. Mijn eerste release zal me ook zo'n 200 a 300 euro gaan kosten (denk ik zo)...
Binnen kort ff gaan berekenen enzo.

Sietse schreef:
in de cassette tijd ja

die komen weer helemaal terug heuj

Binnen kort ff gaan berekenen enzo.

Ben alvast benieuwd in ieder geval! Naar je labeltje bedoel ik.

jeko
horsing bewust met een kleine letter h. of dient dit gecorrigeerd te woorden! Verder is m'n eerste indruk, lekker.

sxesven
Dat hoort met een klein h'tje inderdaad!

jeko
Fucked up Jazznoise, dat is wat het is, met 10 nummers die telkens met de botte bijl worden afgekapt, ik vindt het mooi!

( Kan het niet op het hoesje terugvinden Sven, maar ik vermoed dat jij de maker bent van dit schijfje, muziek plus artwork dus ? )

jeko schreef:

Correct horsing is inderdaad mijn eigen noiseproject. Daarnaast verzorg ik voor alle releases op Hoarse al het artwork (dus ook voor mijn eigen releases natuurlijk, haha).

avatar van Yak
Yak
Het gekraak, gerommel, geritsel en gebulder van Changzheng blijft me toch behoorlijk fascineren. Allerlei geluidjes wringen zich naar voren maar zijn tegelijk weer verdwenen nog voordat je ze gehoord had, en alsof de stroom uitvalt en weer aanslaat wordt het ene nummer afgekapt en het volgende krassend en knarsend weer ingezet. Het kost nog even tijd om te doorgronden, maar boeiend genoeg om alvast een 3,5* aan kwijt te kunnen.

avatar van Devoo
sxesven, ik ben benieuwd naar deze CD. Is er een mogelijkheid dat ik dit online in zijn volledigheid kan horen? Want ik vermoed dat alle exemplaren al uitverkocht zijn?

sxesven
Heb inmiddels wat exemplaren binnen van de rerelease op Cantankerous; geïnteresseerden kunnen mij een PM sturen!

avatar van WILDE_FRANS
De waarde van mijn exemplaar natuurlijk weer omlaag.

lambf
Als de mijne aankomt zal ik hem speciaal voor jou in de magnetron stoppen

WILDE_FRANS schreef:
De waarde van mijn exemplaar natuurlijk weer omlaag.

Hehe, neen, de originele editie met handgemaakte hoesjes is toch een stukje bijzonderder De repress is niet limited en is 'gewoon' een 3" in een sleeve. Die shit wordt alleen maar meer waard, yo.

Nu in zijn geheel te beluisteren op Changzheng | horsing - horsing.bandcamp.com