menu

Johannes Schmoelling - Early Beginnings (2008)

Alternatieve titel: Anthology 1979-1985

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Duitsland
Electronic
Label: Viktoriapark

  1. The Blue Door (2:44)
  2. The Blue Window (2:29)
  3. Nevermind (6:28)
  4. Perpetual Motion (3:49)
  5. The Avatar (3:58)
  6. Walking on Sunset Blvd. (4:03)
  7. It Better End Soon (2:54)
  8. Violence in the Street (5:49)
  9. Echo Village (4:19)
  10. The Soldier Theme (2:25)
  11. Riding the Bike (3:59)
  12. Tracks in the Snow (6:32)
  13. Metamorphic Forest (2:50)
  14. Circles (4:01)
totale tijdsduur: 56:20
zoeken in:
avatar van Gerards Dream
4,0
Nog voordat Johannes Schmoeling lid werd van Tangerine Dream was hij met muziek bezig. Zo doorliep hij het conservatorium. Daarnaast schreef hij muziek voor theaterproducties

Hoe dan ook op dit album Early Beginnings staat behoorlijk interesante muziek waar je nog hoort dat we hier te maken hebben met een zoekende componist. Fraaie stukken muziek die aan Bach of Mozart doen denken maar daarnaast ook het wat meer experimentelere werk. Het geeft daarmee een mooi beeld hoe een componist zoekend is naar zijn muzikale weg. Vooral in de gedragen composities is duidelijk te horen welke invloed hij zal krijgen binnen het Tangerine Dream verhaal. Op sommige plaatsen hoor ik al aanzetten van White Eagle bijvoorbeeld.

Bepaalde tracks op dit album zijn erg boeiend voor de harde kern van Tangerine Dream. Zo is de track The Solder Theme duidelijk een eerste aanzet voor iets bij Tangerine Dream. Riding the Bike had zo op Le Parc kunnen staan, Tracks in the Snow geeft al iets prijs van Schmoellings invloed op de soundtracks van Tangerine Dream begin jaren tachtig. Metamorphic Forest had niet misstaan op Legend.

Dit bijzondere album van Johannes Schmoelling sluit af met het klassieke Circles, wat duidelijk laat horen dat we te maken hebben met een componist die al zoekend met boeiende resultaten komt. Het enige nadeel van dit album is dat op sommige plaatsen de productie wat hol klinkt, maar de muziek is dik in orde. Een mooi album dus.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:53 uur

geplaatst: vandaag om 09:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.