Hitzone 46 (2008)

22. Leona Lewis - Better in Time
  23. Laurent Wolf - No Stress

24. Di-rect - I Forget Your Name [Live & Acoustic 2008]
  25. Amy Winehouse - You Know I'm No Good
  26. Afrojack en The Partysquad - Drop Down [Do My Dance) (The Partysquad Radio Edit]
  27. Alicia Keys - Teenage Love Affair
  33. EliZe - Lovesick [Beatfreakz Radio]
  34. Madcon - Beggin'
  35. Ticket for Tibet - Als Je Ooit Nog Eens Terug Kan
tnf
Zonder de clips te bekijken (ik heb ze met het geluid uit toegevoegd omdat ik al een ander muziekje op had staan) zeggen aardig wat nummers op deze editie me niets, als ik alleen de titels zo op beeld zie staan. Te weten: Tracks 6, 19, 20, 27, 28, 30, 31, 32 en 35.

Voor de review heb ik hier en daar toch wat aangeklikt, nu wel met het geluid aan, en ging er soms vaag een lampje branden.

1. Amy Macdonald - This Is the Life

Voor hedendaagse Top 40-begrippen niet verkeerd. Wel iets te kleurloos om me echt te raken.

2. Marco Borsato - Wit Licht

Het had in potentie een bovengemiddeld Marco Borsato-nummer kunnen zijn, in de trant van 'Binnen' (vind ik persoonlijk zijn minst erge). Jammer dat 'ie het verpest door boven zijn kunnen proberen te zingen, dat kitcherige stukje ergens halverwege en die tekst die tamelijk 'over the top' is. Als geheel niet erg gelukt.

3. Sara Bareilles - Love Song

Zit in hetzelfde hoekje als track 1, alleen vind ik dit een stuk leuker. Niet dat ik het zelf op ga zetten, maar het is best draaglijk.

4. Kane - Shot of a Gun

Saaie neprock met knauwstem, zoals nagenoeg alles van deze act.

5. Alphabeat - Fascination

Ik weet dat het op het randje van fout zit, maar ik vind het een vreselijk leuk liedje. Perfecte pop. Beetje eind jaren 80 en dat valt sowieso snel goed. Ik heb het inmiddels zowat kapotgedraaid.

6. Cahill - Trippin on You
met Nikki Belle

*klikt de clip aan* Toch weleens gehoord, deze. Tamelijk kleurloos zomers house-dingetje zoals ze al jaren gemaakt worden. Ik denk dat ik het vier jaar geleden nog wel aardig had gevonden, op zelfgemaakte cd's uit die tijd staan hier en daar dergelijke liedjes. Maar ja, smaken veranderen...

7. Mika - Lollipop

Mika heeft heus wel talent, alleen vind ik dit nummer één en al narigheid. Het mag dan wel heel slim in elkaar zitten: Het is niet goed voor m'n tandglazuur.

8. Jamie Lidell - Another Day

Erg plezierig om te horen. 'Echte' muziek, goed gespeeld, goede melodie, enzovoort. Net als 'onze' Alain Clark is het vrij mainstream soul, maar toch komt Jamie over de hele linie een stuk interessanter op me over.

11. Yves Larock - By Your Side

Hele suffe kopie van die vorige zomerhit van hem. Makkelijk scoren. Ik trap er niet in.

12. Nick & Simon - Rosanne

Braderie-muziek noem ik dit. Een fout meezingertje met een dito clipje, maar ik kan er wel om lachen. Het geheel heeft iets heel lulligs wat het toch weer leuk maakt.

13. Kraak & Smaak - Squeeze Me

Funky nummer met fraaie, subtiele variaties erin. Zit zeker in m'n top 5 favoriete tracks van het jaar. Vreselijk lekker, terwijl andere nummers van dezelfde act me een stuk minder doen (hoe goed ze ook in elkaar zitten).

16. Sugababes - Denial

Minder vervelend dan de vorige singles van hetzelfde album, die drumbeat klinkt niet slecht. Al blijf ik erbij dat het vuur er definitief uit lijkt te zijn. Het blijft toch iets plichtmatigs houden wat ze tegenwoordig laten horen. Alsof de meisjes er stiekem liever mee zouden willen stoppen, maar nog aan een contract vast zitten.

18. Alain Clark - Blow Me Away

Duidelijk leuker dan z'n vorige singles, die wel degelijk in elkaar zaten maar waarbij ik zowat in slaap viel. Deze nadert zowaar de status 'misschien zou ik het zelf ooit op kunnen zetten'. Maar die hele Alain Clark blijft me net iets te keurig om me echt te kunnen raken.

21. Coldplay - Violet Hill [Album Version]

Ik weet niet wat het is met deze, ik hoor heus wel dat het goed gemaakt is maar het laat me verder volledig koud. Doe mij de (uitstekende) singletjes van de eerste twee albums maar...

23. Laurent Wolf - No Stress
met Eric Carter

Ondanks dat het niet heel slecht in elkaar zit: Nogal formulematige commerciële electrohouse. Dit soort muziek mag van mij heel snel verdwijnen.

25. Amy Winehouse - You Know I'm No Good

Tja. Gewoon een heel goed nummer. Klopt helemaal, van tekst tot blazers. Valt verder niet zo veel over te zeggen.

26. Afrojack & The Partysquad - Drop Down (Do My Dance) [The Partysquad Radio Edit]

Ik vind het nummer zeker niet briljant. Beetje oppervlakkig deuntje. Maar ik vind het wel een vooruitgang dat je die mannen van The Partysquad zélf amper hoort...

31. Jerry Ropero - The Storm [Main Edit]

*klikt de clip aan* zegt me nog steeds niets, maar ik hoor een muur aan bombastische trance uit m'n speakers komen die ik vijf jaar terug vast stukken leuker had gevonden dan nu. Pas geleden trok ik nog een zelfgemaakte cd uit 2003 uit m'n kast, waarop ik meerdere van dit soort nummers tegen kwam. Praktisch hetzelfde verhaaltje als bij track 6, dus. Verder niet echt een interessant nummer.

33. EliZe - Lovesick [Beatfreakz Radio]

Zeer oppervlakkige ellende die precies hetzelfde klinkt als een aantal vorige singletjes van haar. De 'kijk mij eens lekker zijn'-clip maakt het al niet beter. Bah.

34. Madcon - Beggin'

Een cover die niet héél origineel klinkt, maar wel gewoon mooi. Eigenlijk niet zo veel mis mee.

tnf
Even een rectificatie wat betreft Coldplay - Violet Hill: Ik vind het inmiddels leuk, zelfs zodanig dat ik het uit mezelf op zou kunnen zetten. O.k., het haalt het nog steeds niet bij hun oudjes, maar toch. Het heeft simpelweg nogal lang geduurd voordat het kwartje viel.

Die recensie hierboven geldt dus niet meer.

avatar van Arrie
Misschien eens het hele album proberen? Violet Hill vind ik namelijk juist een van de mindere nummers op het album, maar wel oké hoor. Ik denk overigens ook dat ik hem nu wel te vaak heb gehoord, maargoed.

Voor de rest, ik vind Amy Macdonald dan niet zo kleurloos, vind het wel een erg leuk hitje. Net als Love Song inderdaad.

Voor mij zitten er ook veel nummers bij die ik niet ken, ook een aantal waarbij ik er blij mee ben, het is me bijvoorbeeld gelukt om Wit Licht niet gehoord te hebben, godzijdank.

Hmm, ook eens wat nummertjes afgaan,... Shot Of A Gun is echt niks aan, echt zo'n zouteloos nummer... Had ook niet veel meer verwacht van Kane... Fascination is wel aardig, alleen heb ik het door een vriend van me nogal vaak gehoord. Lollipop is denk wel de minste van Mika, ik snap niet wat anderen in dat nummer zien...
Dat nummer van Juanes is weer hetzelfde als z'n vorige, ik vind het er nogal op lijken... Beetje herhalen van een succesformule, alleen vond ik zijn vorige nummer harstikke irritant.

Squeeze Me van Kraak & Smaak is een erg fijn nummer, een van de betere hits van dit jaar tot nu toe. Dan Mariah Carey, een vrouw die soms leuke hitjes heeft, maar soms ook dingen die niks voorstellen, zoals Touch My Body, ik vind er niks aan... Hollereer is dan weer een leuk nummer, wel goed geproduceerd enzo.
Het beste nummer van deze cd vind ik You Know I'm No Good, best wel vaak gedraaid, één van de beste van Amy die toch al erg goede muziek maakt. Daarna komt weer een veel minder nummer, want Drop Down vind ik echt drie keer niks, normaal vind ik die Partysquad-hitjes nog wel aardig, maar Drop Down... nee dat is het niet echt... Zo makkelijk gemaakt, zo komt het tenminste op me over, niet dat ik het kan Zo'n simpel deuntje...

Teenage Love Affair vind ik erg leuk, maar ik heb sowieso al een zwak voor Alicia en dit nummer is m'n favoriet van haar laatste album. Had van mij wel een grotere hit mogen worden. Ten slotte dan nog Jesse Mccartney's Leavin', dat is dan weer niks, stelt muzikaal niet veel voor, en dan ook die clip... Het werkt wel, maar dat had ik ook wel kunnen voorspellen... Hij is ook vooral erg populair bij jonge meisjes enzo, die hem helemaal geweldig vinden. Ja, dan boeit de muziek ook niet echt meer

Arrie schreef:

Misschien als er een tweede single achteraan komt die ook goed bevalt. Ik ben heel selectief als het om uitproberen van hele albums gaat, geef er liever een paar veel aandacht dan heel veel albums een klein beetje.

Het kan zijn dat ik (voor mij leuke) dingen mis door die instelling, maar ja, je kunt toch nooit alle leuke muziek die er in de wereld gemaakt wordt leren kennen...

avatar van LucM
Vele nummers hierop ken ik (nog) niet, maar er zitten wel enkele leuke tussen.

"This Is the Life" van Amy Macdonald vind ik gewoon prachtig (hier ben ik het niet eens met tnf), vooral de melodie en de zang. Haar vorige single vond ik ook erg goed. "Love Song" van Sara Bareilles daarentegen kan mij veel minder boeien.

"Another Day" van Jamie Lidell vind ik goed meevallen, eindelijk eens wat echte soul.

"Violet Hill" van Coldplay mag ik zeker wel, maar ik vind het inderdaad minder goed dan hun eerste singles en de overige nummers op hun album "Viva La Vida" dat wel aan te raden is.

"You Know I'm No Good" van Amy Winehouse is gewoon klasse net als haar hele album "Back to Black".

De nummers van Alfabeat en Kraak & Smaak klasseer ik onder de noemer aardig en dat geldt in mindere mate voor "Lollipop" van Mika (hoewel wat melig en zijn minst goede single).

Tegenvallers zijn de nummers van Marco Borsato (inderdaad te kitscherig), Kane (gewoon saai) en Mariah Carey (te gelikt en kleurloos).

avatar van kaztor
Dit deel vind ik redelijk meevallen.
De nummers van Alain Clark, Alicia Keys, Sarah Bareilles, Amy MacDonald, Amy Winehouse, Jamie Lidell, Coldplay en Alphabeat (ben ik uiteindelijk toch leuk gaan vinden!) zijn echt erg leuke singles die me positief hebben verrast. Kwaliteit op de radio bestaat dus nog steeds!

Maarja, daartegenover vliegen de Borsato's, Jolingen, Kanes en Van Der Bomen je hier toch ook weer om de oren.

Ik geef het een 2 (8 leuke nummers op 35 waarvan ik er een zooi niet bij naam ken), uitzonderlijk hoog voor een Hitzone-cd.

avatar van Madjack71
Blijf toch flink onder het gemiddelde hangen. 10 op 35 is nou niet echt een prima score. Maar goed blijf een kwestie van smaak. Alhoewel smaak niet echt hierop van toepassing is.
Edoch, met Amy & Amy/Mika/Alain en Coldplay staan er zeker leuke en prima nummers op.
No Stress is zelfs ook nog wel wat eigenzinnig.

Iedereen weet dat je dit over 2 jaar niet meer hoort.
Maar dat is met de meeste popliedjes, alleen de JVT gaat het misschien halen en we weten allemaal dat als je het echt leuke muziek vind je niet een verzamelCD koopt

timon
Goed te verteren: tracks 3, 5, 8, 13, 17, 21, 25, 34. Niet te pruimen: tracks 4, 12, 15, 18, 19, 26, 28, 35

van 2.0 sterren naar 1.0 sterren, dit is in de winterdagen niet om aan te horen zo popi jopie.

avatar van Dibbel
Een van de betere uit de reeks deze Hitzone 46 uit 2008.
Met de nieuwe verfrissende zangeressen Amy MacDonald (erg goed) en Sara Bareilles, (aardig). Twee wat nieuwere soulmannen met aardige nummers (Jamie Lidell en Alain Clark).
Verder gewoon goede nummers van Coldplay, Amy Winehouse,Anouk (wel een watdonker nummer), Pete Murray en Di-Rect (live en akoestisch).
Verder best om aan te horen The Sugababes (eindelijk weer eens), Gavin DeGraw, Kraak en Smaak (tamelijk apart), Alicia Keys en forgive me ook Borsato deze keer.
Beggin' van Madcon is een heel aardige cover van The Four Seasons uit 1963 en Juanes heeft weer een leuk zomerliedje.
Alphabeat en Nick en Simon (vinden de kinderen zo leuk), doen we dan maar als guilty pleasure.
De rest varieert van matig (Hansen Tomas, Kane, Jeugd van Tegenwoordig, Leona Lewis, Jeroen van der Boom) tot irritant (Mika) tot verschrikkelijk (Joling, Afrojack & Partysquad, Jerry Ropero, Mariah Carey).
Zowaar eentje die lineair gezien tegen de 3 sterren zit, wat ik dan maar zal doen ook.

avatar van LucM
Er staan - zoals ik eerder zei - een aantal aardige tot sterke nummers tussen (#1 en #25 vind ik uitstekend) maar de Nederlandstalige nummers zijn echter allemaal zwak en halen het niveau naar beneden al is Kane hier het dieptepunt.

avatar van pureshores
1.Amy Macdonald - This Is the Life-saai kutnummer waar ik de aantrekking nooit van begrepen heb

2.Marco Borsato - Wit Licht-voor MB begrippen valt dit mee, de bombastische produktie waarschijnlijk, tekstueel hangt het van cliche's aan elkaar

3.Sara Bareilles - Love Song-niet onaardig, wel teveel gehoord

4.Kane - Shot of a Gun-voor Kane begrippen is dit 1 van hun minst irritante

5.Alphabeat - Fascination-heel fout maar toch een leuk vlot nummer

6.Cahill - Trippin on You-kleurloze danceplaat

7.Mika - Lollipop-verschrikkelijk

8.Jamie Lidell - Another Day-heb aan dit moeten wennen maar anno 2012 vind ik dit een heel sterk verfrissend soulnummer

9.Anouk - Modern World-zeurplaat

10.Juanes - Tres [Album Version]-versta ik niet

11.Yves Larock - By Your Side-Yves La Rock is een soort Kane van de dance

12.Nick & Simon - Rosanne-cliche plaat bij uitstek voor Tros publiek, hoop dat ze ooit een andere uptempo plaat maken die dit nummer naar de achtergrond verwijst

13.Kraak & Smaak - Squeeze Me-saai nummer

14.Mariah Carey - Touch My Body [Album Version]-hoe meer kleren ze uitdoet, hoe minder lang de nummers blijven hangen, voor iemand die tegen de 40 is is dit natuurlijk een vrij zielig nummer

15.Jeroen van der Boom - Betekenis-betekenis waarvan

16.Sugababes - Denial-tussendoorhitje, niks mis mee maar ook geen uitschieter

17.De Jeugd van Tegenwoordig - Hollereer-produktioneel heel sterk en hilarisch, heb een zwak voor deze act

18.Alain Clark - Blow Me Away-RTL4 en Ikea popsoul voor Jan Modaal

19.Gerard Joling - 24 Uur Verliefd-pffff

20.Gavin DeGraw - In Love with a Girl-superboring neprock, iets wat 3Fm blijft doordrammen

21.Coldplay - Violet Hill [Album Version]-waarschijnlijk omdat het niet soft is vinden de doorsnee Coldplay hitboys dit niks maar ik vind dit stijltje juist sterk en een veel prettiger nummer dan Viva la vida

22.Leona Lewis - Better in Time-prima inslaapval plat

23.Laurent Wolf - No Stress-soort eurohouse anno 2008

24.Di-rect - I Forget Your Name [Live & Acoustic 2008]-ken ik niet

25.Amy Winehouse - You Know I'm No Good-sterke single van wijlen Winehouse, de pompende hiphopgroove meteen vanaf de start, heel fijn geproduceerd

26.Afrojack en The Partysquad - Drop Down (Do My Dance) [The Partysquad Radio Edit]-echte hoofdpijnherrie

27.Alicia Keys - Teenage Love Affair-ook weer zo'n boring geval

28.Hansen Tomas - 1000 en 1 Gedachten-ken ik niet

29.Colbie Caillat - The Little Things-sky radio theeplaat

30.Pete Murray - You Pick Me Up-ken ik niet

31.Jerry Ropero - The Storm [Main Edit]-house voor tussendoor

32.Jesse McCartney - Leavin' [Album Version]-boybandmeuk

33.EliZe - Lovesick [Beatfreakz Radio]-i want to be Kylie

34.Madcon - Beggin'-tragisch overplayed nikszeggend nummer

35.Ticket for Tibet - Als Je Ooit Nog Eens Terug Kan-stort maar gewoon geld ipv dit

Beste nummer: ik ga toch zeggen Amy Winehouse-You know I'm no good
Slechste nummer: (van wat ik ken) Ticket for Tibet - Als Je Ooit Nog Eens Terug Kan

Autobahn
Nummer 1: hartstikke leuk lied.

Nummer 3: geldt eigenlijk hetzelfde voor als voor nummer 1.

Nummer 4: ik vind dat Kane best wel wat leuke liederen heeft, deze ook.

Nummer 5: irritant.

Nummer 7: niet zijn beste.

Nummer 12: als ik dit hoor, dan wil ik het liefst keihard wegrennen.

Nummer 15: beschouw ik maar als een guilty pleasure.

Nummer 21: lekker stevig lied van Coldplay.

Nummer 34: vond dit eerder nog wel leuk, maar nu erger ik me eraan.

Autobahn schreef:

Nummer 34: vond dit eerder nog wel leuk, maar nu erger ik me eraan.

Grappig, nu 9 jaar later vind ik deze juist veel leuker geworden, maar het werd toen totaal kapotgedraaid.
Verder kan ik me nog steeds veel vinden in wat ik toen zei

tnf
Ik over het algemeen ook. Maar taalgebruik als 'een vreselijk leuk liedje' krijg ik nu een stuk moeilijker uit m'n toetsenbord.

Best vervelend getikt hier en daar.

En Alain Clark misschien wel vrijwillig uit mezelf op kunnen zetten? Nee.

Autobahn
pureshores schreef:

Het is niet eens een slecht lied, maar ik heb hem gewoon teveel gehoord volgens mij. Daardoor denk ik altijd, als deze erop komt, van: he gatverdamme, weer dat lied.

tnf schreef:

12. Nick & Simon - Rosanne

Ook een goede, beter kan dat niet omschreven worden

Net zoiets als Koninginnedag/Koningsdag plaatjes (Together again/Jenny from the Block) met dansschool die demonstratie geeft met allemaal 7 jarigen

tnf
Het is wel meteen het enige wat Nick & Simon ooit uitgebracht hebben waar ik minimaal een klein beetje plezier aan beleef.