Red House Painters - Shock Me (1994)

Label: 4AD

1. Shock Me (4:48)
  2. Sundays and Holidays (3:00)
  3. Three Legged Cat (1:41)
  4. Shock Me + Instrumental (10:43)
Davez
Lage score voor deze kleine prachtplaat.
Wat heeft Kozelek toh met het coveren van hardrock muziek? In dit geval Shock me van Kiss origineel. Het is allessinds weer geslaagd.

Het instrumentale eindnummer is geweldig mooi.

Shock Me van Kiss is hier veel langzamer en donkerder gespeeld.
Zoiets als Jesus and Mary Chain meets Kiss.

Nihilisme
Sundays and Holidays is waarschijnlijk mijn favoriete Red House Painters nummer. Prachtig EP'tje.

avatar van Eveningguard
Na het debuut en de aardige tweede plaat lijkt dit me nou niet echt heel goed.

avatar van woutorrmusic
Jammer dat Sundays and Holidays nooit op een regulier album is verschenen.

Mark schreef het nummer nadat zijn moeder hem was komen ophalen/brengen van/naar een afkickkliniek, de plek 'where angels, men and mothers spend their sundays and holidays.' Hij was als puber verslaafd aan drugs en alcohol (naar verluidt pijnstillers en sterke drank), en is daarvoor lange tijd in een afkickkliniek ondergebracht.

Ik ben het eens met Nihilisme: een van de mooiste Kozelek-nummers.

Misschien wel nooit een koffer gehoord die zoveel beter dan het origineel is, het origineel is ook wel erg slecht maar toch.
Waanzinnig goed, met die distortion op die gitaar en die stem, hemels.