HIM - Deep Shadows and Brilliant Highlights (2001)

Finland
Label: BMG

1. Salt in Our Wounds (3:57)
  2. Heartache Every Moment (3:56)
  3. Lose You Tonight (3:41)
  4. In Joy and Sorrow (4:00)
  5. Pretending (3:54)
  6. Close to the Flame (3:46)
  7. You Are the One * (3:25)
  8. Please Don't Let It Go (4:29)
  9. Beautiful (4:33)
  10. In Love and Lonely * (3:46)
  11. Don't Close Your Heart (4:38)
  12. Love You Like I Do / Outro (5:14)
  13. Again * (3:28)
  14. In Joy and Sorrow [String Version] * (5:01)
  15. Pretending (Cosmic Pope Jam) * (8:00)
  16. Again [Hollola Tapes] * (3:18)
  17. Pretending [Trnsfrmtn Version] * (3:52)
  18. Lose You Tonight [Hollola Tapes] * (4:15)
  19. Salt in Our Wounds [John Fryer Mix] * (4:03)
  20. Close to the Flame [Hollola Tapes] * (4:29)
  21. Please Don't Let It Go [Hollola Tapes] * (3:37)
  22. Pretending [Kevin Shirley Mix] * (4:01)
  23. Love You Like I Do [Hollola Tapes] * (5:29)
Ehm.. geen berichten? Naja, dan doe ik 't wel. Ik vind het een leuk album, alhoewel ik er nooit meer naar luister.. Maar dat komt omdat m'n smaak een beetje is veranderd.
Maarrem.. een 3,5 dan maar! Ze liggen allemaal lekker in het gehoor (op 1 of 2 na dan..), en je moet natuurlijk wel een beetje van HIM houden he.

...daar sluit ik me helemaal bij aan!

Joannetje
De eerste keer dat ik dit album luisterde was ik een beetje teleurgesteld: waar was dat duistere tintje van HIM op deze cd gebleven? Het waren allemaal vrolijke meloldietjes.

Het is inmiddels alweer een paar jaartjes later, ik ben mijn ik-ben-'alto'-en-alles-moet-duister-zijn-tijdperk voorbij en ik waardeer dit album nu ten zeerste. Heerlijk dit album, vooral je er vrolijk van wordt en het het een zeer hoog meebler gehalte heeft.

Geinig, ik vind dit juist helemaal geen vrolijk album...
De teksten zijn alles behalve vrolijk, de muziek klinkt dramatisch (goed) en de titels zeggen al genoeg...

ik vin het echt een vet album echt heel leuk!!! mooi vooral top album!

Mojo Pin
Probeer het eerste en tweede album ook maar eens, die zijn namelijk 10x beter.

Mojo Pin schreef:
Probeer het eerste en tweede album ook maar eens, die zijn namelijk 10x beter.

Vooral het tweede album (Razorblade Romance) is goed.
Maar eigenlijk is dat al het derde album van HIM.

avatar van doornappel
HIM was erg leuk tot dat ze op onverklaarbare wijze HER werden en bergen maar dan ook bergen en sloten vol met 14 jarige gothicmeisjes aan begonnen te trekken. heb erg genoten van razorblade romance en ten tijde van de release van dit album heb ik ze nog live mee mogen maken in Paradiso, helemaal top! deze cd is echter wel aanzienlijk minder dan razorblade romance, maar ach...

Feeder
Ooit was ik ook fan van Him maar de dag van vandaag suckt de band écht keihard. Met commercie heb ik niet veel moeite maar de kwaliteit van de muziek moet wel goed blijven. Geef mij maar razorblade romance.

Ik vind dit het mooiste album van HIM, maar -aan de reactie's te zien- ben ik de enige. Ieder zijn eigen mening.