DeYarmond Edison - Silent Signs (2006)

Folk
Uitgebracht in eigen beheer

1. Lift (1:37)
  2. Silent Signs (3:48)
  3. Heroin(e) (3:27)
  4. Love Long Gone (4:34)
  5. First Impression (3:30)
  6. Bones (5:23)
  7. Heart for Hire (3:42)
  8. Dead Anchor (3:16)
  9. Ragstock (2:39)
  10. Dash (4:45)
  11. We (4:59)
  12. Time to Know (6:06)
jkbb
Niet echt zoveel verschillend van Bon Iver, iets voller van geluid en beter geproduceerd alleen. Zeker niet minder, misschien zelfs wel beter.

avatar van De Daniël
De laatste tijd eens goed geluisterd en het ligt inderdaad in het verlengde van Bon Iver, alleen dan met wat meer samenzang, iets meer instrumenten en gewoon een iets andere 'vibe'.

En als iets in het verlengde ligt van Bon Iver, weet je ook wel wat de kwaliteit is van de muziek. De nummers zijn fijn gemaakt en liggen heerlijk in het gehoor. Al bij het tweede nummer dwalen mijn gedachtes af en ben ik verkocht. Ik vind dit prachtig.

Uitschieters zijn tot nog toe voor mij Heroin(e), Bones en Heart For Hire. Van sommige nummers word ik opeens intens gelukkig en andere nummers werken weer een beetje deprimerend. Dat is knap.

Het jammere is dat niet veel mensen dit kennen, ik ben ook nog niet zo lang geleden pas achter deze band gekomen. Meer mensen zouden eigenlijk moeten kunnen genieten van deze muziek. Ik schaam me ervoor dat ik dit niet eerder heb opgepikt.

avatar van De Daniël
Luister eigenlijk nog alleen maar dit album, het solliciteert echt naar een 5 sterren waardering.

avatar van De Daniël
Sterker nog; het wordt gewoon 5 sterren. Wat een goed album dit, elk nummer is sterk en waar meestal een album tegen het einde toe wat terugloopt in niveau, is dat hier totaal niet het geval.

Ik blijf geboeid luisteren naar de prachtig gecomposeerde nummers. Vaak niet eens zo ingewikkeld, maar altijd o zo doeltreffend. Zo zie ik het graag!

Poppekontje
Wauw, iemand allicht een idee hoe ik hieraan kan komen?

bowi01
geweldige plaat!! niemand kent deze bijna, maar hij is oh-zo goed!

avatar van Tha)Sven
Schitterende plaat inderdaad en grappig dat deze niet ontdekt is door alle Bon Iver fans. Iets meer uptempo en country achtig dan Bon Iver, maar wel met dezelfde heerlijke stem en mooie lyrics.

avatar van De Daniël
En hij wordt langzaam aan opgepakt

avatar van De Daniël
Zwaar ondergewaardeerd deze band en dit magnifieke album. Hij blijft mij nog steeds boeien, keer op keer. Ik denk zelfs dat ik dit een tikje beter vind dan For Emma Forever Ago.

Social_Mask
Dat denk ik ook, misschien nog wel beter dat 'For Emma, Forver Ago'. Al is dat wel een mooiere titel dan 'Silent Sighs' - maar het scheelt niet veel. Opmerkelijk dat dit pas 10 stemmen heeft en eerdergenoemde al 400+. Onterecht. Erg mooi, wat voller van sound idd dan Bon Iver. Is dan ook een plaat die je altijd op kunt zetten.

avatar van De Daniël
Tja, ik moest er dan ook eens aan: de top 10. Ging het samenstellen op gevoel, zonder echt moeilijke afwegingen te maken. Zowaar kwam ik op de nummer één met dit album. Magnifiek, hij is het waard! Love Long Gone, aaahh heerlijk!

avatar van klaezman
Op het afschuwelijke 'Counting Crows'-nummer Dead Anchor na een pracht van een plaat. Blij dat ik eindelijk ook een Vernon-album heb voor op de vrolijke dagen. Ben echt verliefd op Blood Bank en For Emma, maar dat zet je nou eenmaal niet op als je happy de peppy bent. Heroin(e) is bij lange na niet zo classic als Heroin van The Velvet Underground, maar niettemin gaan m'n haren overeind staan.

avatar van et-tu-Brute
Zo verschrikkelijk vaak geluisterd en het verveelt nooit. Ik verhoog m'n stem maar naar 5,0. Van de afgelopen twee jaar is dit mijn meest geluisterde album en ik vind het nog steeds even mooi

avatar van et-tu-Brute
Kent iemand het album DeYarmond Edison uit 2004? Heb 't album net toegevoegd omdat ik 'm hier niet kon vinden. Ook een prachtige plaat, maar haalt 't voor mij niet bij Silent Signs.

avatar van De Daniël
Ik kende die helemaal niet Brute, dankjewel voor de toevoeging. Ik ga het meteen opzoeken!

avatar van Sparks
Toch stiekem een heel mooi album deze Silent Signs. Dit is vaak het album wat ik opzet als ik denk "Wat zal ik nu eens luisteren", Bones is dan vaak het hoogtepunt. "And I'm soo far from not ca-ring!" erg mooi stuk.

avatar van Tha)Sven
Grappig dat dit nog niet ontdekt is, doet toch weinig onder voor Bon Iver's debuutplaat.

(verwijderd)
Justin Vernon heeft weer een album opgenomen met Phil Cook (en Brian Moen). Project heeft The Shouting Matches en album Grownass Man is nu te streamen via NPR
First Listen: The Shouting Matches, 'Grownass Man' : NPR

Erg bluesy

avatar van popstranger
Kort en bondig; nog nooit van gehoord voordien, nochtans uit 2006, onterecht onbekend, mooie plaat!

avatar van Abram Olsen
Is deze nog ergens beschikbaar??

avatar van Ducoz
Abram Olsen schreef:
Is deze nog ergens beschikbaar??

Je moet hiervoor Discogs in de gaten houden, maar goedkoop is het niet... Justin Vernon heeft zelf ook nog solo albums gemaakt. Die duiken soms ook wel eens op, maar die zijn pas echt duur...

Er wordt momenteel niks verkocht
Deyarmond:
1e album DeYarmond Edison - DeYarmond Ediaon (CD, Album) at Discogs
2e (deze) DeYarmond Edison - Silent Signs (CD, Album) at Discogs
3e DeYarmond Edison - The Bickett Residency (CD, Album) at Discogs

Solo:
1: J. D. Vernon* - Home Is (CD) at Discogs
2: Justin Vernon - Self Record (CD, Album) at Discogs (deze heb ik er ooit wel eens opgezien voor 300€ kennelijk nooit verkocht)
3: Justin Vernon - Hazeltons (CD, Album) at Discogs

Wordt hard zoeken, en je zal ze wellicht nooit vinden.