Hayzee - Next Level (2008)

Hip-Hop / Electronic
Label: Appletree

1. Press Start (2:39)
  2. Mario vs Megaman / Fanfare (3:08)
  3. Y3eah (3:03)
  4. Orbitworks / Fireworks (3:32)
  5. Spacedoll (5:04)
  6. Underwaterways / Grimey Cutman (3:35)
  7. Last Boss / Final Form (6:14)
  8. Ending / Reset (9:28)
avatar van pascal83
Normaal hou ik niet zo van instrumentale cd's, maar dit is echt geweldig creatief. Met behulp van (bekende) muziekjes van (Nintendo) 8-bit spellen heeft Hayzee hier iets bijzonder leuks van gemaakt.

Hier te downloaden: http://www.nalden.net/hayzeeisnextlevel/HayZee-Next_Level.zip

avatar van Rhythm & Poetry
Dit is voor een keer te beluisteren een grappige cd, leuk concept. Maar daarna is het voor mij te melig en klinkt het qua geluid wat te simpel. Misschien is dit meer iets voor mensen die van computerspelletjes houden, want echt herkenbaar is het niet voor mij. Ik sluit niet uit dat ik deze plaat nog een keer zal beluisteren; kwaliteit zie ik er echter niet in.

avatar van Game
Hayzee vind ik een hele talentvolle producer. Het concept van dit album vind ik erg leuk, het brengt nostalgische gevoelens naar boven. Vroeger was ik helemaal gek van die games en ik herken zeker veel van die melodietjes. Ook het stukje verhaal in dit album is leuk gedaan. Dat word duidelijk op het triomfantelijke einde in het een na laatste nummer. De eindbaas is blijkbaar verslagen
Verder zijn niet alle producties even sterk, maar de aandacht blijft er wel bij. Hayzee gebruikt zware bass geluiden en daar hou ik erg van. De keuze van de drums is ook niet slecht alhoewel het wel een beetje op elkaar lijkt.

Ik wacht op een andere beat tape van Hayzee, hopelijk met een ander concept. Videogames zijn wel leuk alleen ik word er na lang luisteren wel een beetje gek van. Ik zie hem in de toekomst wel met samples werken, dat hoop ik tenminste.

avatar van pascal83
Game schreef:
Ik wacht op een andere beat tape van Hayzee, hopelijk met een ander concept. 3,5*

Luister de State Magazine beat tape. Daar is het allemaal iets diverser, al overheerst het gebruikt van 8-bit geluidjes / samples etc.

avatar van dilladawg
Ik vind het niet zo, grappig maar daar blijft het bij.

avatar van hiphopisntdead
Wel leuk, alleen word het een beetje saai na een tijdje.
En ik voel me echt een nerd als ik hier naar luister.
Maar wel okee verder
3.5*

avatar van tovast
wel leuk voor de afwisseling maar na een tijdje wel een beetje hetzelfde. 3,5*

Relax
Erg origineel, vooral het voorkantje vind ik leuk verzonnen.
Het kon zo een soundtrack voor een gameboy game kunnen zijn, maar dan met een hip-hop tintje.

avatar van MurryMusic
Ik waande me in een megaman game

avatar van J.M.
Wat een dope plaat is dit zeg!

avatar van GijsV
Heel hard! Vooral dat stukje van Grimey Cutman!