Chris Rea - The Works (2007)

Alternatieve titel: A 3 CD Retrospective

Label: Rhino

1. Fool (If You Think It's Over) (4:05)
  2. Josephine (3:56)
  3. Stainsby Girls (3:54)
  4. On the Beach (5:06)
  5. Diamonds (4:54)
  6. I Can Hear Your Heartbeat (3:31)
  7. I Don't Know What It Is But I Love It (3:36)
  8. No Qualifications (2:19)
  9. Sweet Kiss (4:41)
  10. Runaway (3:34)
  11. Every Beat of My Heart (3:23)
  12. Love's Strange Ways (3:40)
  13. The Things Lovers Should Do (3:35)
  14. Nothing's Happening by the Sea (4:17)
  15. Ace of Hearts (4:31)
  16. Touche D'Amour (3:30)
  17. Stone (4:26)
  18. Love Turns to Lies (4:13)
  19. One Golden Rule (4:30)
  20. Road to Hell (Part 2) (4:33)
  21. Let's Dance (4:07)
  22. Loving You Again (5:37)
  23. Tell Me There's a Heaven (6:02)
  24. Little Blonde Plaits (4:18)
  25. Lucky Day (3:59)
  26. Bless Them All (2:29)
  27. Two Roads (3:45)
  28. I Can't Dance to That (4:21)
  29. I Don't Care Anymore (2:12)
  30. Windy Town (4:26)
  31. Working on It (4:25)
  32. You Must Be Evil (4:23)
  33. I Just Wanna Be with You (3:41)
  34. That's What They Always Say (4:29)
  35. Winter Song (4:37)
  36. Gone Fishing (4:42)
  37. Driving Home for Christmas (4:01)
  38. Julia (3:57)
  39. Auberge (7:20)
  40. Looking for the Summer (4:56)
  41. Nothing to Fear (9:05)
  42. God's Great Banana Skin (5:15)
  43. Heaven (4:14)
  44. The Mention of Your Name (3:18)
  45. Soft Top Hard Shoulder (4:23)
  46. I Ain't the Fool (4:04)
  47. You Can Go Your Own Way (3:56)
  48. La Passione (Film Theme) (4:55)
  49. Horses (3:06)
  50. Square Peg, Round Hole (3:57)
  51. The Blue Café (4:50)
  52. God Gave Me an Angel (3:00)
  53. New Times Square (4:45)
  54. Keep on Dancing (4:21)
Zeer goede en uitgebreide verzamelaar van deze ondergewaardeerde artiest. Voor wie hem kent als de zoetige balladeer van voor-de-hand-liggende nummers als bv. Josephine, Driving Home For Christmas of Fool (If You Think It's Over) is zijn muziek bij vlagen toch zeer verrassend, de teksten zijn vaak spitsvondig en op de gitaar toont ie zich een meester in het creëeren van een aangename, doch artistiek verantwoorde stemming met vaak een southern feel. Ook zijn hierop van de meeste bekende nummers de originelen te vinden en dat is op een paar andere verzamelaars die ik van 'm ken vaak niet het geval.
En duur is ie helemaal al niet, dus is dit een perfecte inkopper!

avatar van snarf349
wat kun er nog meer over zeggen dan wat "kaztor' hieronder al gedaan heeft, met z`n raspende stem en de ideale liedjes heeft rea bewezen een zeer goede muzikant te zijn.
eind september is er nog een verzamelaar (fool, if you think it's over) verschenen met daarop nieuwe versies van z'n beste nummers.

avatar van LucM
Inderdaad niet te versmaden deze verzamelaar van deze singer-songwriter. Relaxte en stemmige bluesrock met aparte slide-gitaarsound en zang. Zijn werk staat op een constant hoog peil zonder toe te geven aan de trends van de dag. Mocht je deze carrière-omspannende compilatie in de rekken vinden, niet twijfelen en kopen.

Father McKenzie
LucM schreef:

Tja, ik heb haast alle regulier werk, maar voor wie in één keer flink kennis wil maken met topgitarist/zanger Rea, die heeft hier een dikke kluif aan, absoluut!
HIj zal hem deze aankoop niet beklagen!

beaster1256
fantastische compilatie van een onderschat artiest maar ik heb ook bijna alles van de goede man en zou zeggen aan niet kenners , beluister dit eens heel goed !!!

avatar van PinkEclipse
Jammer dat "Wired To The Moon" er niet op staat. Was dan een 5,0 geweest.

avatar van Gert P
Ook net weer niet compleet.