Joey Beltram - Classics (1996)

Electronic / Dance
Label: R&S

1. Joey Beltram - Energy Flash (5:53)
  2. Joey Beltram - Jazz 303 (4:52)
  3. Joey Beltram - Subsonic Trance (3:30)
  4. Joey Beltram - Psycho Bass (5:00)
  5. Joey Beltram - My Sound (4:13)
  6. Joey Beltram - The Melody (4:44)
  7. Joey Beltram - Sub-Bass Experience (4:57)
  8. Joey Beltram - The Reflex (4:54)
  9. Second Phase - Mind to Mind (5:36)
  10. Second Phase - Mentasm (4:26)
  11. Mental Mayhem - Joey's Riot (4:31)
  12. Open Mind - The Trance (4:42)
  13. Disorder - Groove Attack (3:24)
Mind to Mind is een hele fijne plaat. Lekker melodieus ook. Ik moet maar eens wat dieper in Beltram's oeuvre graven.

avatar van RogerV
Overzichtje van de wonderboy van de techno. Met natuurlijk de belangrijke classics. Energy flash met zijn loodzwareflow, pulsende synths en beukende beats die maar op je gestel blijven inrammen. En dat het spookachtige XTC!!.

En dan is er het invloedrijke Mentasm met het stofzuigergeluid. Wat een stuk muzikale agressie zit daar in. Zelden zo'n opgefokte melodie gehoord met zulke brutte bassen.

En ook de rest is goed in elkaar gezet. Stevige clubtracks en ook wat uittapjes richting trance. Mind to mind, The Melody en ook het leuke Jazz 303 waar uit Orbital gesampled is.

Er ontbreken wel wat classics zoals Forklift, Game Form en He Bonehead (van Hard Attack) samen met Paul Elstak. Maar dit is een compilatie met slechts het werk dat op R&S verscheen. Het zou mooi zijn als er nog eens een verzameling met alle classics van Joey werd uitgebracht.

avatar van T.O.
Joey's Riot is ook een goede plaat. Op zijn manier was Beltram nog behoorlijk divers in zijn creaties.

avatar van thelion
Stuk voor stuk klassiekers zo als gezegd bevat deze verzamelaar alleen releases van het legendarische R&S label. Voor mij zijn Energy Flash, Mentasm en Mind to Mind de 3 toppers, maar de overige 10 nummers mogen er ook zeker zijn.

Techno no van de bovenste plank en de nummers zijn een inspiratie geweest voor vele anderen.

avatar van andnino
Vraagje ter verduidelijking, zijn Mental Mayhem, Open Mind en Disorder pseudoniemen, of andere artiesten? Hoe staan de nummers in kwestie in relatie tot de rest?

avatar van matthijs
andnino schreef:

Kan je vraag gedeeltelijk beantwoorden: heb hier een verzamelcd met een (ander) nummer van Mental Mayhem met als componisten Joey en US-housepionier Frankie Bones. Dus een samenwerkingsverband. De andere wellicht ook?