Air France - No Way Down (2008)

Zweden
Electronic
Label: Sincerely Yours

1. Maundy Thursday (2:50)
  2. June Evenings (4:01)
  3. Collapsing at Your Doorstep (4:34)
  4. No Excuses (4:02)
  5. No Way Down (4:04)
  6. Windmill Wedding (3:13)
avatar van SilverGun
Heerlijke zomerplaat dit, sfeervolle cover ook. De vocals in No Excuses hadden echter wel achterwege mogen blijven, had denk ik wat beter gewerkt.

avatar van KampF
Vind ik juist heb beste nummer

avatar van Zwammer
Idd, samen met June Evenings

Een tip voor de liefhebber: Boat Club. Lijkt erg op deze muziek en komen ook uit Zweden

avatar van Lepel
Bombastische synthesizer-dance-pop; misschien niet mijn genre. Vind hier i.i.g. weinig aan. Ga weer wat ruimte creëren op mijn mp-3-speler. Vlieg op Air France.

avatar van sander.
Ik ontdek nu pas dit genre 'zweedse zomerse synth-pop', en deze springt er toch bovenuit. Air France heeft net wat meer sfeer, is net iets aparter dan de rest (de rest: Studio, The Embassy, Boat Club, The ToughAlliance).

Na het luisteren van deze plaat blijven de nummers nog dagen in je hoofd rondspringen. Noooo... Nooo... NOOO Excuses Left.

Misschien wel de beste release van dit jaar.

aire.
''...Sorta like a dream?...no better...''

Toch wel een beetje mijn huidige i'm-the-king-of-the-world anthem

Richard-x
Wanneer komt er nu eindelijk eens een volwaardig album van dit opvallend vrolijke elektronische gezelschap?

avatar van Urbanoetang
Richard-x schreef:

Binnenkort weer nieuw materiaal, hoorde ik - of dat een volwaardig album is ja of nee, weet ik niet. Word ook niet enthousiast van een Air France plaat met een langere tijdsduur, eigenlijk.

avatar van Yamato
Ik snap niet dat dit plaatje zo'n lage waardering heeft. Ik vind het een meesterwerk, elk geluidje dat erin zit klopt gewoon, zomerse kunst. 5,0*

avatar van gherdt
Dit veel te korte werkje maakt me vooral nieuwsgierig wat er nog meer van deze band (is het dat'?) komen gaat. Naieve euforische en wervelend geproduceerde pop

avatar van gherdt
Hun echte debuutalbum heeft in mijn dromen al orgastisch geweldige vormen aangenomen. Tot die tijd doe ik het met deze wonderschone, weergaloze, ongrijpbare, warmbloedige, tijdloze, behaaglijke, spannende en zonnige EP: No Excuses is mijn meest gedraaide nummer ooit denk ik. Hail Hail Air France!

avatar van -SprayIt-
Dit is inderdaad potverdorie lekker!
Ik zit te swingen op m'n stoel, de beats, de samples, precies raak! Dit is precies! wat ik nodig had op zo'n avond. Waarom zo weinig mensen hier? Het moet hier stormlopen, met zo'n heerlijk plaatje!

4.5! welverdiend, deze zet ik vaker op!

SPAROOD
Heerlijk album, de laatste tijd ben ik steeds meer dance(allerlei soorten) gaan luisteren en via last.fm kwam ik uiteindelijk bij hun terecht. Ik moet zeggen, wat een genot om hier naar te luisteren, heerlijk met een biertje of een desperadotje erbij op het strand bijvoorbeeld. 4 sterren.

avatar van Kuk
Kuk
Wat een zomer. Als het weer nu even bijtrekt en de bbq de kast weer uit kan, dan is het zomerse gevoel compleet. Vooral June Evenings klinkt ontzettend sfeervol, maar alle 22 minuten zijn van grote klasse!

avatar van Dakduivel
Als je dit goed vind is Vondelpark een aanrader.

MrMusic
Dit album is heel sfeervol en ijzersterk mijn inziens.

avatar van -SprayIt-
Nog even een dikke aanrader voor liefhebbers
: Boat Club - Caught the Breeze (2007)

Zie dat sander. het ook al even heeft genoemd tussen neus en lippen door, maar echt in hetzelfde rijtje en net zo goed!