Son House - The Complete Library of Congress Sessions, 1941-1942 (2000)

Blues
Label: Travelin' Man

1. Levee Camp Blues (3:48)
  2. Government Fleet Blues (6:52)
  3. Walking Blues (6:43)
  4. Shetland Pony Blues (3:30)
  5. Fo' Clock Blues (3:50)
  6. Camp Hollers (2:29)
  7. Delta Blues (5:21)
  8. Special Rider Blues (0:44)
  9. Special Rider Blues (3:07)
  10. Low Down Dirty Dog Blues (4:57)
  11. Depot Blues (2:56)
  12. The Key of Minor (1:34)
  13. American Defense (2:55)
  14. Am I Right Or Wrong (1:48)
  15. Walking Blues (2:59)
  16. Country Farm Blues (2:12)
  17. The Pony Blues (4:15)
  18. The Jinx Blues, Pt. 1 (3:28)
  19. The Jinx Blues, Pt. 2 (4:22)
avatar van misja82
Misschien wel de beste in het delta blues genre. Bij deze plaat wordt er al het een en ander over verteld: http://www.musicmeter.nl/album/8092

Ben het daar absoluut mee eens. Zelf heb ik echter op dit moment alleen nog maar deze. Ga vandaag eens op pad om te kijken of ik iets van deze kerel op vinyl te pakken krijg. Wordt dus (weer) een mooi middagje plaatjes zoeken.

avatar van R-Know
Deze man is van grote invloed geweest op heel veel (gitaar) helden uit de veelal engelse pop muziek in de jaren 60 en 70.
Hoe vaker je dit hoort en ook andere grondlegger van de rock 'n roll hoe beter je dit leert waarderen.

Misja, veel succes met je speurtocht opzoek naar vinyl. Het zal zeker niet meevallen dit op plaat te kopen. Wanneer je het al vind is kwaliteit heel prijzig.

avatar van misja82
R-Know schreef:

Heb via marktplaats de LP "death man's letter" gevonden voor maar 4 euro. Ben benieuwd naar de kwaliteit. In recordzaakjes sowieso weinig blues ed.