Dit album van deze sympatieke Brit begint behoorlijk klassiek. Mooie statige klanken rollen uit de electronica-winkel. Wat later krijg ik een gevoel of ik echt tussen de bergwanden ben. In eerste instantie is het ploeteren, maar dat wordt later beloond. Het uitzicht is erg mooi wat de burger moed geeft. Fijnzinnige delen in de compositie versterken dit beeld erg goed. Ondanks de regen die valt op de tweede track blijft er een heerlijke sfeer te horen van subtiele klanken. Wel een tikje melancholisch, maar ondanks dat erg prettig om na te luisteren. No Replies begint een tikje duister, maar zodra er ritme inkomt ontstaat er langzaam een fraaie wijdse sfeer. Echt los komen van de aarde doe ik niet, wel geniet ik in gedachte van een mooi landschap. Tudor Rose begint zeer statig en geeft me later een klassiek gevoel. Dit wordt nog eens versterkt door het aanhalen van de compositie Greenleeves wat erg mooi gedaan is. Alleen is het jammer dat dit niet mooi wordt afgemaakt, waardoor het lijkt of Dyson wat zit te pielen. Hetgeen echt jammer is.
Gelukkig wordt dit op Eagle goed gemaakt. Fraaie tonen uit de gitaar en een ritme wat me een gevoel geeft dat ik zweef. Erg lekker om daarin helemaal in op te gaan. Het doet heel in de verte denken aan Pink Floyd. Heel in de verte begint Lost. In eerste instantie lijkt het niet opgang te komen, doch het schept wel een bijzondere sfeer die aangenaam is om na te luisteren. Het doet mij denken aan het kijken naar een landschap wat langzaam aan mij voorbij trekt. De track Summer doet me echt denken aan een zomerse dag die begint. De eerste zonnestralen en een sfeer van niets moet. Values opent met een filosofisch gedicht waarna even rustige tonen volgen. Hierna wordt een mooi sferisch beeld geschetst met klanken uit de electronica-winkel.
Kortom: met Different Values heeft John Dyson en zijn team, maar weer eens bewezen een behoorlijk sfeer volle plaat te kunnen maken. Het is op sommige plaatsen niet helemaal top, maar desondanks hele prettige muziek voor laat op de avond bijvoorbeeld.