Entire Cities - Deep River (2008)

1 stem

6. Turbines
  7. Waiting
  8. The Woods
avatar van Bart
Al het mooie komt uit Canada de laatste tijd, wat mij betreft. De band Entire Cities is mijn laatste ontdekking en valt meteen in de smaak.

Natuurlijk laat een plaat zich altijd lastig bespreken - ga dus vooral naar hun Myspace-site: http://www.myspace.com/entirecities - maar toch ga ik het proberen.

De plaat opent erg sterk met 'Talkers', dat een ontzettend mooi gecomponeerd nummer is. Goed drumwerk, mooie stem van de zanger, goed ondersteund door een zangeres en met trompetten!

Deze band is erg sterk in liedteksten. 'Accoutant's Dream' en 'Cop Song' zijn tekstueel erg sterk, maar ook de muzikale omlijsting is magnifiek. Ook hier is de samenzang prachtig en ook al het geyell vind ik erg goed! Eerlijk is eerlijk, een vergelijking met The Arcade Fire is soms op zijn plaats. Ook dit album kenmerkt zich door heftige emotionele ontladingen (geschreeuw) en zit vol gedrevenheid.

Let ook op de mooie instrumenten: trompetten (ik noemde ze al), klokkenspel, accordeon en banjo. Ga dit luisteren!