Levellers - Letters from the Underground (2008)

Label: On the Fiddle

1. The Cholera Wall (3:09)
  2. Death Loves Youth (3:18)
  3. Eyes Wide (3:40)
  4. Before the End (2:46)
  5. Burn America Burn (3:51)
  6. Heart of the Country (2:30)
  7. Pale Rider (2:51)
  8. Life Less Ordinary (3:05)
  9. Accidental Anarchist (4:50)
  10. Duty (3:09)
  11. Fight Or Flight (2:45)
Altijd leuk een nieuwe Levellers.

En als ik dan opener The Cholera Well hoor ben ik weer helemaal blij en dan mag het nog zo warm zijn op deze heerlijke zwoele avond: ik danste flink de kamer rond richting koelkast voor een heerlijk verkoelend roseetje (ja ja op de terugweg ging dat wat lastiger ).
Vervolgens krijgen we nog 11 heerlijk snerende viool-partijen die de boel flink opruien en komt ook de digeridoo om de hoe kijken.
Niks nieuws dus? Nee, maar wie had dat dan verwacht van Levellers? Ik in elk geval niet maar ik hoor gewoon mijn oude liefde terug die ik even uit het oog (of oor) verloren was. Daar had ik geen reden voor, dat gebeurde gewoon.
Maar we zijn weer close: Levellers en aERo! Misschien gaat dit voor meer users op of misschien blijft het eeuwige vuur gewoon voortbranden (deric?).

Ik ben ook wel benieuwd naar dit album; de laatste albums vielen mij erg tegen, maar live staan ze er nog steeds. Over dit album heb ik wel een goed gevoel. Kleine stukjes geluisterd via hun site, en voor mij was het wel terug naar hun oude geluid.

Geloof me: jij gaat dit ook (weer) goed vinden. Het klinkt lekker fris allemaal dus ze laten het vuur weer flink oplaaien met dit album.

Ik ga er naar op zoek.

En hij voldoet inderdaad aan de verwachtingen. Hij gaat echt terug naar het oude geluid ten tijde van Levelling The Land en Levellers - Levellers. Vooral up-tempo nummers, die het met live concerten goed zullen doen.

aERo; weer eens bedankt.

Toch wel het beste album van het jaar; hij lag al in de winkel.
Een nadeel; met de 35 minuten is hij wel aan de korte kant.

avatar van SirNoodle
ik vind deze ook beter meevallen dan verwacht, wat altijd aangenaam is. Ik vond ze vanaf zeitgeist steeds verder wegzakken en had al wat schrik dat dit nog maar eens een kopie van een kopie van een kopie zou zijn.

goed, 't is natuurlijk The Levellers, dus grote verrassingen moet je niet verwachten, maar zoals al gezegd hier klinkt dit album wel weer 'fris' en gedreven. Geen echte stand-out tracks, enkel burn america burn valt wat tegen voor me, maar hele aangename plaat om te beluisteren.

misschien toch de vorige albums ook weer eens herbeluisteren, wie weet valt daar ook nog ergens een ondergestoft pareltje uit de kast

avatar van TerryA
jaren 90 indie band dat heel goed is in wat ze doen - nu met jaren 00 lyrics maar het is uiteindelijk een jaren 90 band dat is blijven hangen. het is nu 2008 en kan allen maar zeggen: what is the point?!

The point is dat het ze lukt om weer met een erg goed album te komen. Iets wat weinig bands uit de jaren 90 nu nog lukt.

avatar van TerryA
zo goed is het ook niet - meer van dezelfde wat hun in begin jaren 90 populair maakte in de indie scene. maar verschil is dat in begin jaren 90 viel er wat over te protesteren en schrijven in GB omdat er genoeg mensen waren die er iets om gaven - nu is society in west europa zo dat zo lang je een nieuwe auto, dvd speler of tv kan kopen, altijd op internet kan, en er genoeg takeaways zijn in je buurt in het geval dat je geen zin hebt om te koken dan geven 99% van de bevolking helemaal niks om wat er met de rest van de wereld gebeurd! sad but true ...

Levellers hebben op dit album nog steeds politiek kritische teksten. Juist veel meer dan de laatste paar albums. Alleen waren ze vroeger meer gericht tegen het beleid in GB, nu juist meer tegen de USA. En muzikaal klinkt het ook weer zeer vertrouwd.

avatar van reptile71
Staat hier nou nog muziek op die vergelijkbaar is met bijv. een nummer als No Change van hun debuut, wat één van mijn favoriete Levellers nummers is met dat mooie viooltje erin?

Dit is allemaal iets meer up-tempo. Maar zeker een aanrader.

avatar van reptile71
Ik heb altijd meer gehouden van hun ballads eigenlijk. Another Man's Cause en Julie vind ik bijv. ook erg mooi.

Die zijn ook erg mooi.

fastpulseboy
bestaat die band nou nog steeds???

Dit is echt een fantastische cd!
Vooral liedjes als Burn America, The Cholera well en A life less ordinary vind ik er echt uitspringen!

avatar van TerryA
maar het valt me wel op dat tot en met vandaag heb je alleen op Levellers albums gestemd? ben je lid van Levellers?

Je moet toch ergens beginnen, en Levellers is een mooi startpunt.

avatar van Gert P
Ken deze niet maar de speelduur is voor hedendaagse begrippen wel heel kort.
Of zijn die lange speeltijden alleen bij progrock?
Heb de eerste 5 en vindt dat ook wel genoeg eigelijk.

Toch raar dat je dan 4 sterren aan een album geeft wat je niet kent.

Zal wel een slip of the mouse zijn. Ik zal de stem verwijderen.

avatar van Gert P
Was en slip of the tongue want ben me niet bewust geweest van een stemming.
keek naar schaatsen!

Wat had ik voor cijfer gegeven dan?

Een 4.
En dat is hij ook waard.

avatar van Gert P
De andere levellers die ik he 5 heb ik wel ruime cijfers gegeven met minimaal 3.5 ***

avatar van Madjack71
Dit is een plaat die mij vanaf de eerste noot weet te pakken en bij afsluiter Fight of Flight pas weer loslaat. Zeer aanstekelijke muziek met een hoog kom maar op met de dag gehalte.