Esoteric: Signs of the Zodiac II (1995)

1 stem

Duitsland
Electronic / Wereld
Label: Esovision

1. Christof Moser & Robert Hafner - Libra (10:33)
  2. Christof Moser & Robert Hafner - Scorpio (9:53)
  3. Christof Moser & Robert Hafner - Sagittarius (10:16)
  4. Christof Moser & Robert Hafner - Capricorn (9:47)
  5. Christof Moser & Robert Hafner - Aquarius (10:23)
  6. Christof Moser & Robert Hafner - Pisces (10:03)
avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Zes muzikale interpretaties van de sterrenbeelden, dat biedt dit tweede Signs of the Zodiac-album, wat uiteraard betekent dat de andere zes op het eerste gelijknamige album staan.
Het is vooral mooie sferische elektronische muziek, waarin ruimte is voor mooie en pakkende melodieën, en duidelijk is ook te horen dat ieder nummer zijn eigen thema heeft.
Mooie voorbeelden zijn het gevoelige en weelderige Libra, die een aantal prachtige momenten kent. Een weliswaar iets te vaak herhalend thema komt er in terug, maar het is zeker mooi.
Ook Aquarius kent een lieflijke melodielijn die regelmatig terugkomt (ik betrapte mezelf erop dat ik het thema onbewust constant aan het fluiten was), maar het is de langzame en rustige opbouw, die er voor zorgt dat het nummer zich na een tijdje mooi ontvouwd.
Pisces is de verrassing van dit album. Een geweldige en aanstekelijke track die het vooral moet hebben van de prachtige thema's die mooi aaneengesloten zitten en de opvallende en heldere gitaarsolo's die Pisces zelfs een krachtige ondertoon meegeven.
Een obscuur en onbekend album, maar oh, wat bevat dit prachtige muziek. Overigens geldt dat voor het leeuwedeel van de albums die op het Esovision-label verschenen zijn.
Onder de Esoteric-rubriek zijn tientallen albums verschenen die stuk voor stuk de moeite waard zijn, waaronder automatisch de twee Signs of the Zodiac-albums, deel 19 en 20 uit de Esoteric-serie.
Deze muziek-serie is zeker aan te bevelen voor degenen die van mooie, melodieuze en mystieke elektronische muziek houden.