Hybrid Kids - Claws (1980)

Electronic / Avant-Garde
Label: Cherry Red

1. We Three Kings (3:33)
  2. 2 O Come All Ye Faithfull (3:22)
  3. Go Tell It on the Mountain (8:15)
  4. Coventry (4:51)
  5. Holly and Ivy (3:36)
  6. No St. Bernard (6:20)
  7. Listen, the Snow Is Falling (4:07)
  8. Dead Ducks (1:02)
  9. Good King Wenceslas (2:47)
  10. Happy Xmas War Is Over (3:45)
  11. Coventry (Backtrack) * (4:52)
  12. Holly and Ivy [Remix] * (3:40)
  13. We Three Kings [Remix] * (4:07)
  14. O Come All Ye Faithfull [Remix] * (3:56)
avatar van captain scarlet
Vond deze vandaag bij de kringloop. Weliswaar 'n bibliotheek-exemplaar met met van die irritante stickers op de hoes, maar voor twee euro kon ik hem toch niet laten staan.
na het beluisteren is dit meteen mijn favoriete kerstplaat. Totaal verknipte, soms hilarisch grappige versies van traditionele kerstklassiekers in de stijl van, tja, waar kun je dit mee vergelijken. The Residents misschien ? Hoor ook invloeden van Punk, Free-jazz en krautrock.
Kant een van de plaat is wel veruit de beste. Vet basgeluid ook. Daarna word het allemaal wat minder met als dieptepunt De Chipmunks achtige John Lennon cover "Happy Xmas War Is Over"
Dit album was overigens 'n project van duizendpoot Morgan Fisher, (o.a van Mott the Hoople en de Third Ear Band.)