The Machines - A World of Machines (1982)

Belgiƫ
Rock / Pop
Label: Parlophone

1. It Will Be Alright (2:38)
  2. Yellow Lights (3:01)
  3. Lazy (3:08)
  4. I'm into Something Good (2:48)
  5. Pick and Choose (2:48)
  6. Magazine Girl (2:52)
  7. Don't Be Cruel (2:59)
  8. No for an Answer (2:42)
  9. Will You Love Me Tomorrow (2:54)
  10. So Much Like Me (2:38)
  11. (I See) the Lies in Your Eyes (3:09)
  12. Take It Slow (2:32)
  13. I'll Play the Game (4:20)
  14. A World of Machines (1:22)
  15. Money in My Wallet * (3:17)
  16. Frozen Faces * (2:53)
  17. Don't Be Cruel [7" Version] * (3:02)
Father McKenzie
Don't Be Cruel en vooral het erg Beatlesque I See The Lies in Your Eyes zijn in Vlaanderen "wereldberoemde" popsongs. Die gasten konden toch wel wat, al was het toch allemaal ook gauw voorbij heb ik de indruk.
Maar deze plaat blijft toch boeiend, van begin tot eind overigens!

avatar van LucM
The Machines waren de eerste rock rally-winnaars en met dit album voldeden ze aan de hoge verwachtingen. Catchy Beatlesachtige popsongs als "Yellow Lights", "Don't Be Cruel" en "(I See) the Lies in Your Eyes" waarmee ze in Vlaanderen kleine hits scoorden. Helaas is deze band na 3 albums gesplit.

mathieudc
"I See the Lies In Your Eyes' is toch een magnifiek nummer. Blijkbaar is de rest ook de moeite om te horen, dus deze komt toch op één van mijn verlanglijstjes terecht.

avatar van Vinck
Waar zou je dit album nog kunnen verkrijgen???

avatar van dazzler
Vinck schreef:
Waar zou je dit album nog kunnen verkrijgen???

In tweedehandswinkels of op beurzen (zowel op cd als vinyl).
Of in bibliotheken als je tevreden bent met een cd-rip.

avatar van Vinck
Ik zal eens moeten kijken in de bibliotheek dan, hier in mijn regio (Aalst) moet je al goed gaan zoeken om nog Belpop pareltjes op te diepen