Hot Chocolate - The Essential Collection (2004)

Pop / R&B
Label: EMI

1. You Sexy Thing (3:55)
  2. Every 1's a Winner (4:01)
  3. Makin' Music (3:45)
  4. Love Is Life (3:37)
  5. Friend of Mine (3:35)
  6. Cheri Babe (2:55)
  7. Emotion Explosion (3:59)
  8. No Doubt About It (4:24)
  9. Walking on the Moon (5:27)
  10. Brother Louie (4:58)
  11. The Girl's a Fox (3:37)
  12. Could Have Been Born in the Ghetto (5:48)
  13. Sugar Daddy (5:26)
  14. The Power of Love (3:20)
  15. I Want to Be Free (2:48)
  16. Losing You (4:17)
  17. You Could've Been a Lady (3:48)
  18. Emma (3:49)
  19. It Started with a Kiss (4:02)
  20. So You Win Again (4:28)
  21. Cicero Park (4:41)
  22. I Believe (In Love) (3:52)
  23. No Tears (3:46)
  24. Mystery (3:45)
  25. Disco Queen (3:09)
  26. Love Is a Good Thing (3:53)
  27. Heaven Is in the Back Seat of My Cadillac (5:10)
  28. Let Them Be the Judge (3:21)
  29. Stay with Me (4:04)
  30. Man to Man (4:27)
  31. Chances (4:00)
  32. I Gave You My Heart (Didn't I) (3:39)
  33. Are You Getting Enough (4:12)
  34. Lay Me Down Nice An' Easy (3:23)
  35. Put Your Love in Me (5:41)
  36. You'll Always Be a Friend (3:29)
avatar van musicfriek
Zeer complete verzamelaar. Tracks 1, 2, 18, 19, 20 en 35 bevallen me het beste. Toch wel een van de betere disco-acts in de 70's samen met Bee Gees. Alleen jammer dat Girl Crazy ontbreekt.

Sstttt
Musicfriek schrijft: Zeer complete verzamelaar. Alleen jammer dat Girl Crazy ontbreekt.
The Essential Collection is dus kennelijk minder compleet als Musicfriek doet vermoeden.
You Sexy Thing vind ik geweldig. Voor de rest?? mwhaaa.

avatar van musicfriek
Ja, het viel me eigenlijk pas op tijdens het draaien.. Toch wel een misser hierop. Maar voor de rest leuke verzamelaar hoor

avatar van LucM
Ik heb de pest aan verzamelaars waar een essentieel nummer ontbreekt. Daarom dat ik steeds de tracklist nakijk alvorens zo'n verzamelaar te kopen.

avatar van musicfriek
Blijkbaar vonden de makers het nummer niet essentieel genoeg? Erg vreemd, misschien in buitenland geen hit geweest. In Nederland zelfs hun grootste hit (nummer 2).

avatar van LucM
"Girl Crazy" was in België zelfs een nr.1-hit (kwam één week op 1 in de radio 2 top 30 op 12/06/1982).

Pieter Paal
Foei! 'Girl Crazy' hoort gewoon op iedere Hot Chocolate-verzamelaar thuis.
Ik ben hartstikke fan van die kale knar van Errol Brown en hun muziek vind ik vandaag de dag nog steeds geweldig. Tijdloze klasse!!!

Redelijke verzamelaar van een van de betere disco acts van de 70's en 80's. Veel nummers met een hoog jeugdsentiment gehalte maar niets baanbrekends. 2,5