The Originals - Game Called Love (1974)

1 stem

Soul
Label: Soul

1. Baby Don't Get Hooked on Me
  2. She's My Old Lady
  3. Game Called Love
  4. Behind Closed Doors
  5. I Remember When (Dedicated to Beverly)
  6. You're My Only World
  7. So Near (And Yet So Far)
  8. Ooh You (Put a Crush on Me)
  9. Be My Love
  10. Supernatural Voodoo Woman, Part 1
avatar van Angelo
De bekendheid die The Four Tops en The Temptations verwierven, is deze Motown-act nooit gelukt te krijgen (verre van zelfs). Waar dat nou precies aan gelegen heeft, zal mij een raadsel zijn. The Originals (en hun albums) zijn namelijk niet slechter dan de twee eerder genoemde acts. Neem dit album maar als maatstaaf, oké, het klinkt misschien een beetje gladjes (niks nieuws bij Motown), maar de samenzang en de instrumentatie is toch bovengemiddeld goed te noemen. Hun versies van ‘Behind closed doors’ en ‘Baby don’t get hooked on me’ zijn naar mijn idee goed gelukt.
Verder is de titeltrack ook erg mooi, vooral de lichte country-invloeden passen prima in het nummer. Een ander hoogtepunt is ‘She’s my old lady’, dat zelfs een beetje jazzy/bluesy is. Tot slot vind ik ‘Supernatural voodoo woman’ ook erg lekker, zoals de titel al doet vermoeden is het tekstueel (en qua instrumentatie eigenlijk ook) best duister te noemen. De overige nummers zijn aardig, maar halen het niveau niet van de nummers die ik noemde, al heeft 'You're my only world' ook wel een bepaalde charme, voornamelijk door de instrumentatie.