The Bug - London Zoo (2008)

Electronic / Reggae

met Warrior Queen

12. Judgement (10:37)

met Ricky Ranking

tuktak
reggea met dubinvloeden. je moet er van houden. 1 of 2 nummertjes trek ik nog wel maar een geheel album is iets teveel van het goede. nu is ragga en jungle en dubstep allemaal sowieso niet helemaal mijn ding, dus dat kan ermee te maken hebben. af en toe voel ik wel die lekkere vibe die bij deze plaat hoort, maar vaak kakt het ook weer in. daarnaast zit er ook nog wel gewoon middelmaat tussen, wat voor niemand echt toppers zullen wezen denk ik. al met al een geinig plaat, maar niet super luisterbaar.

avatar van essence
Ik heb toch wel genoten van deze release. Het is inderdaad geen super release over de hele lijn, vooral omdat er nogal wat uit hetzelfde vaatje wordt getapt en daardoor liggen herkenbaarheid en verveling op de loer.
De sound is harder dan op de meeste dubstepreleases (niet dat ik er al zó veel heb gehoord) en neigt al eens meer naar dancehall en ragga.
"Poison Dart" is een echte killer en voor deze song alleen al 3*.

avatar van luc011190
Hele lovende recensie op Pitchfork, en ik vind het zo op het eerste gehoor een tof plaatje. Poison Dart is gaaaaaaaaaf.

Ik ben gek op dubstep maar ik vind dit tot nu toe maar een slap plaatje. Ik vind Ricky Ranking sowieso geen hele vette MC, de nummers met Flowdan gaan dan nog wel. Poison Dart is uiteraard het hoogtepunt.

khonnor
geloof niks van deze lage score!...

ik ken weinig van het dub(step)- genre maar heb wel de indruk dat dit plaatje net het genre overstijgt. tracks als poison dart, insane en skeng zijn duidelijk geen pure dubstep, eerder dubstep geserveerd op een bedje van grimmige electronica.... en dit inventief gebruik van electronica maakt dit plaatje net zo knap

avatar van SilverGun
Dit plaatje komt vooral goed tot z'n recht op een hoogstaande geluidsinstallatie. Lekker donkere sound, erg knap geproduceerd. Snap heel weinig van het lage gemiddelde.

tuktak
omdat het gewoon een platte partyplaat is met niet erg spannende dubstepinvloeden en een bak raggae. wat is hier nou zo verrassend aan om het juist heel hoog te waarderen? ik kan alleen bedenken dat je dan nog nooit dubstep hebt gehoord oid...

avatar van YoG
YoG
Best te pruimen... ben geen expert met dit soort muziek, maarr dit kun je toch geen DubStep noemen ? Het klinkt meer als donkere zware dancehall
Edit: nummertje 10 lijkt me wel dubstep

Op een feestje zou ik eerder wat meer toegankelijke muziek draaien, dat is dit namelijk niet

YoG schreef:

Ultieme feestmuziek juist!

Net dit album opgepikt, bevalt tot nu toe heel erg goed. De beste nummers zijn helaas al een tijdje terug uitgekomen en grijs gedraaid (Skeng, Jah War, Poison Dart), maar niettemin een heel sterk album binnen zijn genre.

Lekker opgefokte dancehall!

avatar van YoG
YoG
Heerlijke muziek die groeit! Gaat bij mij naar 4

avatar van Devoo
Poison Dart is echt een machtig nummer!

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Haha ik heb deze knalplaat ooit een 2,5* gegeven. Wat was ik denkende?

avatar van trebremmit
Yep, knalplaat.

Sowieso een mooie tijd toen, met de ene na de andere goeie dubstep release.