Esoteric: Enigma of Faith (1995)

1 stem

Duitsland
Wereld / Electronic
Label: Esovision

1. Klaus Back & Tini Beier - Works of Charity (11:33)
  2. Klaus Back & Tini Beier - Love and Faith (9:25)
  3. Klaus Back & Tini Beier - Faith Is Bliss (9:04)
  4. Klaus Back & Tini Beier - Faith-Healing (8:49)
  5. Klaus Back & Tini Beier - Faith move Mountains (9:32)
  6. Klaus Back & Tini Beier - Preach Charity (11:30)
avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Als je zo eens naar de hoes van dit album kijkt, zou je niet snel vrolijke of mooie muziek verwachten. Toch is dit album, ondanks dat ie wat saai kan gaan klinken op een gegeven moment, allesbehalve donker of somber. Het is ritmische en bij vlagen opzwepende electronische muziek met aardige melodielijnen en sferische passages.
Het is alleen jammer dat het allemaal wat teveel op elkaar gaat lijken en echt veel afwisseling zit er niet echt in.
Ironisch trouwens, en dit komt door de titel van het album, dat de muziek me wel af en toe aan Enigma doet denken, alleen dan minder boeiend.
Toch aardig om zo nu en dan te luisteren, met tracks als Works of Charity (pakkend piano-melodietje met sterke ritmische ondergrond) en het dromerige Faith-Healing.

Klaus Back & Tini Beier hebben overigens ook op het Esovision-label het album Mystic Dreams afgeleverd, die ik persoonlijk beter en afwisselender vind.

Een 3.