Luke Doucet - Blood's Too Rich (2008)

1 stem

Canada
Country / Rock
Label: Six Shooter

1. Long Haul Driver (4:41)
  2. Blood's Too Rich (5:09)
  3. The Lovecats (3:41)
  4. Cleveland (7:23)
  5. First Day (In the New Home Town) (4:58)
  6. Take You Home (5:52)
  7. The Comandante (5:14)
  8. Beacon on the Southpaw (5:13)
  9. Motorbike (5:24)
  10. It's Only Tuesday (4:32)
  11. The Day Rick Danko Died (4:41)
  12. Bombs Away (6:16)
Luke Doucet is een Canadese muzikant die veel gevraagd is om bij anderen te spelen, bijvoorbeeld Sarah Maclahan. Dit is het vierde album (hier op MM het derde , er is nog een soort live album tussen). Het derde album Broken moet echt een soort echtscheidingsplaat zijn met prachtige americana (of canadiana) muziek. Dit album is wat anders, diverser en hier heeft zijn begeleidingsband 'the white falcon' een grotere rol. Het album is geproduceerd door Luke Doucet zelf. Hoewel het allemaal rootsachtige muziek is gaat het wel veel kanten op. En Luke Doucet laat duidelijk horen dat het een uitstekende gitarist is en gaat regelmatig flink te keer op zijn gitaar. Country rock van de bovenste plank, Neil Young niet onwaardig. Maar daarna kan hij weer een rustig nummer voorschotelen. De Cure cover 'the love cats' past hier dan ook weer mooi tussen. Een Belgische recensent schreef dat het een album is wat zijn geheimen niet te snel laat horen, maar dat het steeds beter wordt. Dat laatste weet ik niet, maar ik geniet wel van de verschillende stijlen. Country rock, americana, beatle achtige pop, ga zo maar door. Neil Young, Byrds alles hoor je er wel doorheen.
Leuke muziek en jammer dat deze muzikant zo onbekend is in Nederland. Hij verdient meer aandacht.