Kate Ryan - Essential (2008)

België
Dance / Pop
Label: Capitol

1. Désenchantée (3:40)
  2. Je T'adore (3:05)
  3. Alive [French Version] (3:32)
  4. All for You (3:10)
  5. Libertine (3:15)
  6. Only If I (3:52)
  7. The Promise You Made (3:28)
  8. Mon Coeur Résiste Encore (3:48)
  9. UR (My Love) (3:47)
  10. Je Lance un Appel (4:01)
  11. The Rain (3:21)
  12. Goodbye (3:16)
  13. Alive (UK) (3:32)
  14. Scream for More (4:02)
  15. Voyage Voyage (3:07)
  16. Ella Elle L'a (3:05)
Jonas
leuke collectie!

avatar van LucM
"Je T'adore" was de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival in 2006 maar staat wel op een compilatie uit 2005. Hoe kan dat nu, of is dat nummer achteraf bijgevoegd?
Overigens ben ik niet geneigd om iets van Kate Ryan te kopen wegens te weinig origineel.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
LucM schreef:
Het uitgavejaar was dus gewoon verkeerd . Bij deze aangepast.

avatar van NewYorkCityLight
Ik heb deze al eerder toe willen voegen en toen werd ie niet toegevoegd met de rede dat er een sticker op de hoes zat en nu is ie opeens wel goed zo??
Ik had precies hetzelfde plaatje!

Dat terzijde. Ik ben erg blij met dit album. Ondanks dat ik haar al die jaren heb gevolgd en zelfs de singles heb van Mon Coeur Résiste Encore en Désenchantée heb ik nooit een CD van haar aangeschaft tot haar nieuwste CD Free.
Dus zo'n overzicht van haar 1e 3 CD's is voor mij helemaal niet verkeerd.
Mijn favorieten van de CD zijn Désenchantée, You Are My Love en The Promise You Made

Father McKenzie
Als dit meiske op de radio passeert, zal ik de radio niet op een andere post zetten, maar wild word ik van deze weinig originele muziek toch niet.
Vaak covers (Désanchantée is in originele versie van Mylène Farmer toch stukken interessanter).
Tegenwoordig covert ze ook Ella, Elle L'A van France Gall, en alweer valt dit meiske haar huppeldepup-kauwgomballenversie vederlicht uit als je het stevige origineel beluistert, ach ze doet maar hé?
Heel licht verteerbaar en gauw vergeetbare muziek met uiterst beperkte versheidsdatum vind ik dit. Ach, er zal wel een publiek voor bestaan, en als dat meiske daar haar boterham mee verdient is daar niets mis mee, toch?
Maar niet my piece of cake zeg maar.

avatar van NewYorkCityLight
Op Kate haar website vind je helemaal niks over een Greatest Hits CD. Ik denk niet dat ze er al te blij mee is geweest dat EMI dit heeft gedaan

13 in een dozijn... gaaaap.. geld verdienen met een uitgekauwd concept

avatar van LucM
13 in een dozijn, inderdaad. Originaliteit is hier niet te bespeuren, Kate Ryan voegt niets toe aan de Belgische popmuziek.

Jonas
LucM schreef:

Maar toch verkoopt ze meer dan 3.000.000 platen

avatar van NewYorkCityLight
Tegenwoordig moet ik zeggen dat ik het met je eens bent LucM. Ik vond d'r beter toen ze nog iets minder commercieel was, en ook echte tranceplaten maakte van 5 minuten lang.

Maar nog steeds blijft ze lekkere nummers maken, ik heb alleen liever dat ze weer iets minder commercieel gaat.

avatar van LucM
Commercieel, tot daar toe (alle muziek dat op CD verschijnt is in principe commercieel), maar Kate Ryan brengt hoofdzakelijk covers (toegegeven, haar versie van "Désenchantée" is wel te pruimen), ze borduurt veilig voort op hippe trends (van eigenheid is geen sprake) en vooral, een grootse zangeres is ze niet.

avatar van NewYorkCityLight
Naja, ik vind dat ze zich nog aardig live kan redden, maar ze is niet veel bijzonders meer qua stijl

Ze moet terug naar d'r roots en desnoods wat meer de technokant op! De covers heeft ze helemaal niet nodig!! Haar eigen nummers zijn ook prachtig.

avatar van kaztor
Zeer gevatte titel!