Syntech - By Trial and Error (1989)

1 stem

Dance / Electronic
Label: Hotsound

1. By Trial and Error (5:40)
  2. Reaction (6:30)
  3. Soundly Computed (7:20)
  4. Discontented (12:12)
  5. We Won't Be-long (8:40)
  6. Mistery Invaders (7:10)
avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Syntech is een heel aardig synthdance-project van Edwin van der Laag (bekend om zijn vele Laserdance-covers) en Huib Schippers.
Het grappige is dat zowel Edwin als Huib eigenlijk geen enkele ervaring in het muziekgenre hadden, in de tijd dat ze bij elkaar kwamen om zich met Syntech bezig te houden. Het was dan ook dankzij Michiel van der Kuy van Laserdance dat ze de mogelijkheid kregen om hun experimenten in de studio van Michiel uit de doeken te doen.
Alhoewel Huib de muziek van Syntech niet echt ziet als space synth of synthdance, heeft het wel degelijk raakvlakken. Vooral de eerste 3 nummers van By Trial and Error zijn regelrechte synthdance-tracks en lijken wel wat op die van Laserdance. Wellicht wat afwijkender en wat minder dynamisch, maar op zich niet verkeerd.
Over het algemeen is Syntech niet zo pakkend en toegankelijk als Laserdance, vanwege hun wat afwijkende sound en melodieën. Alleen daarom al is het best de moeite waard. Het vergt alleen wat meer geduld om Syntech te waarderen.
Vooral nummers 4 t/m 6, waar Huib verantwoordelijk voor is, hebben een eigen karakter. Discontented heeft bijvoorbeeld wat meer trance-invloeden, maar duurt wat te lang, waardoor het niet helemaal uit de verf komt, aangezien er niet echt veel in het nummer gebeurd. Mistery Invaders is daarentegen weer een prima melodieus en wat rustiger nummer.
Al met al is dit album niet verkeerd, maar ook weer niet zo super bijzonder. Maar 3 dikverdiende punten is hier wel op zijn plaats.

Na dit album zou Huib zich op het Trilithon-project storten, wat als gevolg had dat het 2de en tevens laatste album van Syntech compleet door Edwin gemaakt zou worden.