Heretic - Breaking Point (1988)

Label: Enigma

1. Heretic (3:36)
  2. And Kingdoms Fall (4:55)
  3. The Circle (5:16)
  4. Enemy Within (3:20)
  5. Time Runs Short (6:36)
  6. Pale Shelter [Instrumental] (3:40)
  7. Shifting Fire (3:57)
  8. Let 'Em Bleed (3:04)
  9. Evil for Evil (3:52)
  10. The Search (7:07)
avatar van trebremmit
De band heeft maar een album en een e.p gemaakt. Thrash/speed metal met Mike Howe die later in Metal Church zong. Heretic lijkt dan ook erg op Metal Church, lekkere heavy metal.

avatar van ZAP!
Oerdegelijke heavy/power metal plaat met gevarieerd songmateriaal.
Mike Howe zit wel erg prominent in de mix, maar swa, het kan het net hebben.
Geen wonder dat Metal Church hem wegkaapte - en wat deed hij daar een great job!
'And kingdoms fall' en 'Time runs short' zijn mijn favorieten, maar het scheelt allemaal niet veel.

Niet dik, maar toch vier sterren.

avatar van namsaap
US heavy/power metal dat erg doet denken aan Metal Church, en niet alleen omdat Mike Howe hier zanger is. Ook qua sound doet dit album denken aan hoe MC zou gaan kinken op Blessing In Disguise, al zijn de composities op dat album stukken sterker dan hier op Breaking Point.

De sterkste nummers zijn wat mij betreft het opzwepende Let 'em Bleed, opener Heretic en And Kingdoms Fall. Daar tegenover staat een nummer als Evil For Evil dat me veel te gezapig is. Over het algemeen is dit echter een prima album.

Score: 72/100

avatar van hnzm
Tamelijk nietszeggend. Ik hoor de Heavy metal gallop te vaak op een weinig originele manier voorbij komen. En ik heb moeite met Mike Howe, die iets teveel zijn best doet om een stoere stem op te zetten. Ik werd destijds ook niet blij van de wissel David Wayne -> Mike Howe bij Metal Church.