Nazareth - The Newz (2008)

Label: Edel

1. Goin' Loco (5:25)
  2. Day at the Beach (4:57)
  3. Liar (6:45)
  4. See Me (4:55)
  5. Enough Love (5:51)
  6. Warning (4:37)
  7. Mean Streets (4:18)
  8. Road Trip (2:49)
  9. Gloria (5:49)
  10. Keep on Taveling (3:58)
  11. Loggin' On (4:51)
  12. The Gathering (7:10)
  13. Dying Breed (15:54)
avatar van Rockfan
Het zal nooit meer de Nazareth worden als ten tijde van Hair of the dog. Al met al luistert dit wel lekker weg.

Deze cd onlangs gekocht voor een paar eurootjes om - je weet wel - de collectie te vervolledigen. Wat een aangename verrassing. Zoveel goeie songs had ik niet verwacht. Een song als Gloria (ook qua tekst) is echt top. Ergens tussen een 3.5 en 4.0.

avatar van Arjan Hut
Erg goeie Nazareth, jammer van de productie, veel te loud.

avatar van B.Robertson
Jammer van de productie ja. Klinkt wat als thuisopnamen die iemand voor hen in elkaar gemixt heeft. Met minimale middelen opgenomen. The Newz is anders een zeer behoorlijk album dat meteen al een stevige koers vaart. De snelle rockers Road Trip en Keep On Traveling behoren tot mijn favorieten, maar ook het akoestische See Me met folky-inslag. The Gathering een ietwat duister epos dat tegen metal aanschuurt ook erg fijn. Alleen Loggin' On hadden ze wat mij betreft achterwege mogen laten. Die laatste track is inclusief vijf minuten stilte tot een hidden track maar dan kan je de CD tussentijds afzetten.