Def P. & Beatbusters - Aangenaam (2001)

Hip-Hop / Ska
Label: EMI

1. Stad & Land (3:49)
  2. Sluimering (3:35)
  3. Bubbelbad (3:34)
  4. Wrijving (3:29)
  5. Skalypso (1:37)
  6. Ruzie Conclusie (3:36)
  7. Dit Moment (4:00)
  8. Had Je Gedacht (4:52)
  9. Twee Keer (3:15)
  10. Eerlijk Liegen (6:33)
  11. Placebo (4:31)
  12. Rondspoken (4:42)
  13. Zappen (3:51)
avatar van Tommeh
hmm het plaatje is niet echt om over naar huis te schrijven, kon helaas geen betere vinden.

Het album vond ik niet erg bijzonder, eigenlijk vind ik alleen Stad en Land een goed nummer.

ik vond het wel aardig ben ook bij concert geweest
ik vind wrijving,eerlijk liegen en rondspoken wel leuke nummers

avatar van rixter
Ik vind het al vanaf 1 een waanzinnig album en eigenlijk zit deze schijf wel vastgeroest in m'n CD-wisselaar. Zonder enige twijfel 5 volle sterren!

Persoonslijke favoriete tracks zijn "Dit moment", "Zappen" en "Wrijving".

avatar van jurado
Bubbelbad ...

avatar van MJ_DA_MAN
Kleine classic, heb daar de single nog van zelfs . Ook Stad & Land durf ik wel een klassiekertje te noemen.

avatar van Shelter
Ik vind het echt niet goed klinken...op zich houd ik wel van ska, maar ik vind dit een saaie plaat. Bubbelbad is trouwens een verschrikkelijk nummer, als ze bekendheid voor de plaat wilden werven hadden ze beter Stad & Land als single kunnen nemen. Voor mij is Bubbelbad het dieptepunt na een toch al niet erg enerverende luistersessie.

avatar van MJ_DA_MAN
Shelter schreef:
Was ook de eerste single .

MJ_DA_MAN schreef:
Was ook de eerste single .

heb ik die gemist dan
Nou ja hebben ze het in ieder geval wel op de goede manier geprobeerd hahaha. Jammer van Bubbelbad dan

avatar van Cannondale
rixter schreef:

Helemaal met je eens!!!
In 2001 zijn we met 8 gasten gaan mountainbiken van Nederland naar Barcelona.
Dit was de ultieme vakantieplaat, hij is de cd-speler niet uitgeweest
Live in een halfvol Tivoli gezien, one big party!!!

Is deze cd nog ergens verkrijgbaar?

avatar van MAS
MAS
Dan zul je waarschijnlijk op marktplaats moeten kijken.

avatar van Shelter
of in 2de hands zaken, want zonder dollen dit album is echt vaak terug gebracht naar dat soort winkels

avatar van Boermetkiespijn
Gezellig plaatje. Niet wat je wil horen als je Def P-cd's koopt vanwege het rauwe karakter. Toch kan ik dit wel weer waarderen. Erg originele teksten, vooral 'Rondspoken' vind ik erg grappig, leuk verzonnen en met een gezonde dosis humor.

avatar van Psycholamp
Ooit gekocht om mijn Def P verzameling uit te breiden, maar helaas hou ik niet zo van ska. Er staan wel een paar aardige nummertjes op en Def P rapt goed. Maar deze cd zou ik nooit in zijn geheel aanzetten.
Ik lees in eerdere berichten veel commentaar op bubbelbad. Maar dat was meer een soort parodie. Niet serieus bedoeld iig., dus misschien moet je er zo ook niet naar luisteren. Neemt niet weg, dat ik er ook niet zo veel aan vind, maar dat heeft een andere reden.

avatar van matthijs
vijfenhalf jaar later:
'eerlijk liegen' is wel erg sterk zeg... ik ben zelf niet zo'n hiphop liefhebber, en dit is muzikaal dik in orde

Onderschatte parel in de Nederlandse popgeschiedenis. Het is catchy qua muziek, scherp qua teksten, heel dik geproduceerd. En natuurlijk volledig overkeken, op dat ene hitje na. In 2002 de beste live-band van het circuit in Nederland. Tijd voor een live-release om dat te benadrukken. Tot die tijd blijft dit album staan als een huis. 3 single-waardige knallers, 8 geweldige album-tracks en vooruit, 2 fillers aan het eind.

avatar van Darkzone
A.s. tijdens Record Store Day voor het eerst op vinyl verkrijgbaar. Hopelijk scoor ik een exemplaar. Je zou dit muzikaal en tekstueel eigenlijk als de voortzetting van Doe Maar kunnen noemen. Al zijn er veel (oudere) fans van Doe Maar die niet van rap houden en ook diens project Versies niet kunnen waarderen.

In de nodige tracks lijken de gezongen stukken ook erg op Hennie Vrienten.

avatar van Darkzone
nyancat schreef:

Rondspoken een filler? Ik vind het een mooi vervolg op Doe Maar's Nachtmerrie, zeker het begin van de track.

Darkzone schreef:

Toen ik dat schreef had ik geloof ik iets te veel van die freaky wiet van Johan uit het liedje gerookt ofzo. Ik neem het terug!