The Arlenes - Stuck on Love (2002)

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Country / Rock
Label: Loose

1. Stuck on Love (4:26)
  2. Into Every Life Falls a Little Rain (4:21)
  3. Lonely Won't Leave Me Alone (5:27)
  4. Tell Someone You Love Them (4:25)
  5. Springboard (3:58)
  6. Soft Touch (3:59)
  7. Man of Meagre Ambition (5:20)
  8. So Sad to See You Gone (5:04)
  9. I Just Smoulder (5:35)
  10. Everybody's Mind Gets Broke Sometimes (7:45)
avatar van heartofsoul
The Arlenes bestonden uit: Big Steve (acoustische gitaar en vocals), Stephanie Arlene (vocals), Al Christie (gitaren), Pat McGarvey (bas en harmony vocals) en Paul Witt (drums). Toen dit album uitkwam werd het zowel door Mojo als Uncut zeer gunstig besproken, reden voor mij om het aan te schaffen.

The Arlenes waren destijds dé hotte groep van de Engelse new country-scene, en als je dit album beluistert snap je wel waarom. Ten eerste: mooi opgenomen, er wordt technisch adequaat en fantasievol gemusiceerd (mij viel bijvoorbeeld de bijdrage van Melvyn Duffy, pedal steel op bijvoorbeeld het titelnummer op) en ook de vocalen zijn meer dan voortreffelijk , vooral Big Steve (Steve Alport) heeft een stem die me zeer kan bekoren. Stephanie zingt helaas slechts één nummer solo, namelijk het erg mooie Lonely Won't Leave Me Alone.

Jammer dat dit album, dat kan wedijveren met bijvoorbeeld de mooiste albums van the Jayhawks,
voor zover ik weet niet meer regulier verkrijgbaar is

avatar van heartofsoul
heartofsoul schreef:

voor zover ik weet niet meer regulier verkrijgbaar is

Maar het staat wel op Spotify, zo ontdekte ik deze week.