Saga - The Works (1990)

Canada
Label: BMG

1. Gotta Love It (4:44)
  2. How Long (4:00)
  3. What Do I Know? (3:38)
  4. Only Time Will Tell (4:23)
  5. Humble Stance (5:48)
  6. Don't Be Late (Chapter Two) (6:00)
  7. The Vendetta (Still Helpless) (3:39)
  8. Time's Up (4:01)
  9. The Flyer (3:43)
  10. Angel (4:21)
  11. As I Am (5:16)
  12. On the Loose (4:10)
  13. Chase the Wind (4:52)
  14. You and the Night (5:15)
  15. The Call (4:19)
  16. Scratching the Surface (5:13)
  17. Take a Chance (3:52)
  18. Starting All Over (4:01)
  19. Slow Motion (3:50)
  20. Catwalk (4:23)
  21. Once upon a Time (6:35)
  22. Solsbury Hill (4:40)
  23. Out of the Shadows (4:46)
  24. Careful Where You Step (4:23)
  25. Wildest Dreams (4:56)
  26. Help Me Out (5:52)
  27. Wind Him Up (5:55)
  28. A Brief Case (2:14)
Kingsnake
Een zeer goede verzamelaar (de enige echt goede) van de periode 1977 -1989.
Alle hits maar ook andere interessante songs zijn op deze dubbelceedee/dubbel-elpee vereeuwigd.

Er staan ook drie nieuwe tracks op, Gotta Love It en The Call (als trio, in de geest van Beginner's Guide...) en Solsbury Hill (juist, een cover van Peter Gabriel).

Latere verzamelaars proberen ook het latere werk samen te vatten, maar dit zijn vaak enkele ceedees, wat gewoonweg niet voldoende is om goed weer te geven waartoe Saga in staat is.

avatar van Gert P
Hier staan dus ook 2 live nummers op al is dat niet aangegeven.
Maar een goede verzamelaar waar wel wat ruimte was voor nog een paar mooie nummers.
Solbury hill mocht er wel af.
Geen verbetering van het origineel.

Ozric Spacefolk
Een verzamelaar, zoals ik ze graag zie... Saga heeft wat hitjes gehad in Canada, Duitsland en de VS: Wind Him Up, On The Loose, It's Time, The Flyer, Scratching the Surface, Only Time Will Tell en What Do I Know?
Deze staan er uiteraard op, maar waarom niet direct ook de grote symfoknallers als Humble Stance, Don't Be Late, Careful Where You Step, Help Me Out en Catwalk er opzetten...
Precies, je krijgt echt waar voor je geld, met deze plaat.

Daarbij staan er ook drie tracks op, die anders niet verkrijgbaar zijn: The Call en Gotta Love it (Als trio opgenomen songs in het verlengde van Shapes en Wildest Dreams) en de cover Solzbury Hill...

Na deze verzamelaar volgen er nog meer, maar deze is het de aanschaf waard...

Ozric Spacefolk schreef:

Staat A Brief Case op nog een andere Saga plaat dan deze?

Ozric Spacefolk
A Briefcase en Wind Him Up, zoals ze op deze plaat staan, staan ook op In Transit - Live.

Ozric Spacefolk schreef:

Dan moet ik toch eens op zoek gaan achter deze verzamelaar want In Transit heb ik ook niet.

MindRuler schreef:

In Transit is best een goede liveplaat, met mooie versies van No Regrets, Humble Stance, On the Loose en Don't Be Late. Zeker de moeite waard...

MindRuler
Net Gotta Love It beluisterd op Youtube, geweldig nummer!
The Call ligt in het verlengde van Wildest Dreams: ook prima.
De Peter Gabriel-cover is geslaagd te noemen. Michael brengt een mooi eerbetoon aan deze klassieker. Voor het overige is dit toch wel een zeer goede Saga-compilatie.
Alle grote krakers staan hierop. Het artwork doet me een beetje denken aan René Magritte, wellicht is dit bewust gedaan?

Ozric Spacefolk
Geen Magritte, hoor vriend. Misschien dat je het bolhoedje bedoelt?

Ik heb de de dubbelelpee, en dit is gewoon een aquarel.

Maar goed, wist je dat Saga nog een Gabriel-cover heeft opgenomen? Don't Give Up, samen met Allannah Myles (of hoe je dat ook schrijft), in de tijd van House of Cards. Een echte 'rarity'.

The Call en Gotta Love It, zijn toevalligerwijs wel twee van mijn favoriete songs van Saga. Ik heb dan ook de maxisingle van Gotta Love It.

Ozric Spacefolk
In vergezelling van deze superbe verzameler, is ook een single verschenen.
Op deze single staan een edit van Gotta Love it, Solsbury Hill, Wind Him Up (live) en een volledige versie van Gotta Love It.

Wat ik jammer vind, is dat Perfect Strangers van de Johnny Be Goode soundtrack nooit op een verzamelaar terecht is gekomen. YouTube - Saga: Perfect Stranger
Het doet een beetje denken aan Saga ten tijde van Steel Umbrellas, al is het wel uit 1988

Verder zijn er heel veel versies van maxisingles die nooit op verzamelaars terecht zijn gekomen zoals The Flyer en Take A Chance.
YouTube - Saga - Take a chance (dub mix)

YouTube - Saga - The Flyer-(Club Version)

En hier nog een remix van Take a Chance
YouTube - Saga Take a chance Remix

avatar van "H."
Aardige verzamelaar. Enige tijd terug voor enkele euris in bezit gekomen maar het lukt me op de een of andere manier maar niet om hem helemaal in een keer af te luisteren. Zal er vanavond nog eens een keer voor gaan zitten. Koptelefoon op en het bordje niet storen om mijn nek Voor nu 3,5 sterren. Wie weet groeit het aantal nog

Ozric Spacefolk
Het moeilijke aan verzamelaar als deze is, dat de kwaliteit per nummer zo verschilt. Sommige nummers klinken veel moderner en sommige stoffiger.
Een verzamelaar luistert altijd makkelijker als het chronologisch is opgezet.

Leonidas5
Ijzersterke verzamelaar dit met aantal unieke tracks zoals genoemd hierboven. Topmuzikanten. 5 sterren

Mssr Renard
Deze heb ik als dubbel-lp. Helaas geen gatefold, en ook helaas geen extras, als sleevenotes of foto's. Verder hun beste verzamelaar, wat mij betreft. Ik heb The Call, Solzbury Hill en Gotta Love It respectievelijk op 7" en 12" singles. Geen verdere extra's daar, behalve edits.

Blijft een monsterlijk goede verzamelaar dit, zonder meer de beste compilatie van deze band. Wat een songs. Wow