E-X-E - Stricken by Might (1987)

Label: Shatter

1. Slaughter Disorder (2:21)
  2. Stricken by Might (2:51)
  3. Autopsy (3:41)
  4. Metal Hell (5:15)
  5. Slayer (4:56)
  6. Martial Law (4:14)
  7. Warchild (4:07)
  8. Fatally Wounded (3:14)
  9. Seek and Destroy (3:33)
  10. Crib Death (3:35)
avatar van exodus
Nee maar, nog niemand deze obscure plaat van E-X-E vol met pre-Thrash achtige metal in de stijl van het Canadese Exciter, met af en toe een verdwaalde Slayer-riff besproken?!?! Een aantal nummers zijn Heavy Metal, maar dan zoals het ooit verscheen aan de vooravond van de geboorte van de Thrash Metal. Andere nummer zijn een fractie harder en dreigender ofzo met doordreunende Thrash drums en zowat neurotisch aandoende gitaren die je naar binnen sleuren in een dreigende film zowat zodat de sfeer bijna uitmondt in Thrash en een likje aan zelfs oude Deathmetal meent te moeten doen. Maar de muziek, de wat zwaardere nummers zijn net niet dat! Het is bizarre metal/Thrash...neurotisch dreigend beukend. De underground band Sindrome eind jaren 80 ook uit Amerika is een goede vergelijking! E-X-E is in staat in sommige nummers om je uit te nodigen om flink te Thrashen op de ouderwetse manier...althans bij de wat steviger nummers dus op dit album zoals bijv. het werkelijk machtige nummer: "Autopsy", of bijv. afsluiter en het horror-achtige "Crib Death" en nog een paar andere beukers in een griezelig semi-snel tempo waardoor het nogmaals iets knap ziekelijks krijgt. De overige nummers zijn dan weer erg Amerikaanse Heavy Metal waar ik minder om geef. Een plaat dus die ik zo goed als half waardeer...vooral het zwaardere hardere werk dus op dit plaatje! oude Slayer fans (Show no Merci), Hallows Eve en Exciter fans kunnen met grote gedeeltes van deze plaat waarschijnlijk lekker overweg!